Isnin, 13 Ogos 2012

Ya Atau Tidak!

Assalamualikum

  Hey korang2 semua..sihat ke? lately bulan pose nih mmg tersangat la bz dengan perniagaan kat uptown tuh..hari2 balik lewat,pagi bangun g keje..mata RABAK! hihi tp x pe la cari rezeki la katekan...
ok macam nih nak cter skit..ape korang rase kalau lambat datang period?(bg yang dah kawen ea!hhi) mesti dalam kepale otak korang ingat 'mengandung' kan? lau x pun ade masalah dgn hormon kite..masuk hari nih aku lambat datang period masuk hari nih 16 hari dah..warghhhhhh kali nih paling lame aku lamabat datang period..paling kuat pun 2 atau 3 hari jew pas tuh confirm kua..hihi tp ade la jugak cek urin pregnent test tuh tp result so badly uols...sangat sedey! but member bff ku FARA MEIN pun ade bagi tahu suh aku try buat scaning kat perut..kut2 mane tau ade something yang diluarjangkaan ke or whateverrrr.. so macam terperanjat jugak la bile doc g tau macam ade jantung baby!tp still kabur2 lagi..so doctor advice to wait a few weeks for sure! hurmm x silap mase g scan tuh pun baru 13 hari lewat..:(
   Mmg time nih la aku rasa MENGAH,mcam sesak nafas tau!lau naik tangga baru setingkat alahaiiii mmg semput dibuatnye..KAKI? lagi la rase macam tggu urat die nak kejang n tercabut jew..mmg sakit teramat sangat... BADAN? mmg terasa letih teramat sangat,rasa mmg nak tido jew 24jam tau..hehe KERAP BUANG AIR? yup sejak menjak nih jew aku kerap sangat..rasa cam x lawas jew,sekejap2 nak  g toilet..mmg peritt lah.. PERUT? yup mmg kekadang tuh rasa sakit sangat cam nak period!tp ku tggu juga nak period tp sampai skunk tak keluar lagi..+_+  MUAL? mmg x de lagi la buat mase nih..haha
ALAH? mmg tak ade alahan lagi buat masa nih..OK korang doa kan aku ye..:)

Jumaat, 10 Ogos 2012

Welcome To ur New life Journey!!

Assalammualikum

 yeahhhh RAYA! hehe tetibe plak kan..ye la lagi seminggu jew kite semua akan menyambut hari lebaran bersama..korang dah beli baju raya?kasut raya?makeup raya? warghhhhh aku jew yang x dapat nak li sume tuh tahun nih..ye la aku sibuk nak cari duit. so x sempat lagi nak bershoping dgn en suami! mybe pas raya bru shoping..hihi ok cam ni aku nak cter.. dah kat 2 minggu aku dan en suami dok umah BARU..tp setakat nih mampu sewa dulu!ahaks.. ye la nati ade rezki nak beli umah area situ..dekat sikit g keje...kami pindah di taman seroja kat Bandar Baru Salak Tinggi lau aku g keje amik masa 5 minit jew tau..lau laki aku dekat 20 minit..hihi best ka? jimat minyak kut...Persaan? hurmmm perasan kami berdua mmg teramat best coz akhirnye dapat duk berdua berdikari cari duit,simpan duit,cara nak menjimat kan kewangan..dan merancang keluarga baru kami! ya allah allahmdulillah semuanya dipermudahkan oleh allah! ye la kalau korang masuk umah aku tak de ape pun.. mmg 0 0 0 ooooooh~~(nyanyi lagu najwa latif-kosong):P tp insyallah sok sok de rezki kami beli lah perabut sikit2..x de lah skali gus nak li kan..lau gaji aku banyak 10k pun x abez shoping li barang umah..nasib la bukan rumah sendiri..lau sendiri sangup la keluar duit banyak nak renovit sane sini rumah tuh..tp tuh la bukan umah kami..:) raya tahun nih kami beraya umah ssewa kami..kehkeh kawan2 yang mengenali leh la dtg betandang ke rumah kami..kuih rayo x de biskut kering jew ade..hahaha so bermula perjalanan hidup kami sebagai suami isteri bermula....pahit manis kami tempur bersama(ayat poyo)!hahaha

okbai!
xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...