Isnin, 30 Januari 2012

Pisau Cukur

Salam...


Hey korang2 sehat ker? hurm ri nih nak cter skit about 'PISAU CUKUR'! korang tau ape tuh pisau cukur? ada kah untuk cukur janggut? adakah cukur rambut? or adakah cukur teeettttt..hehe (merepek tah pape) hurm now al kisah nye aku ade jew jumpe orang yang jenis kaki pisau cukur nih! macam2 ragam aku dah jumpe!no wonder la ak tau sifat seseorang tuh cam ne(bukan ahli nujum tau)!hehe kebanyakan orang yang jenis nih nak hidup mewah! nak hidup selesa! yang penting barang sume nak BRANDED jew..pas tuh tayang kat sume orang! ahh shitt wey..aku x kan respect orang cam tuh..bukan gune hasil titik peluh sendiri,walhal gune duit orang lain! dammn it! aku pantang ade kawan cam tuh...lau orang macam nih x nk bekawan dengan ak pun x pe,x mati wey! ADE AK KISAH... ape perasaan korang bile ade kawan cam nih? leh terime ker? lau aku mmg x lah... x kisah x de membe cam tuh! dulu ade lah seorang nih,membe yang aku kenal,chantek ornag nye..ak suke tgk die..macam MODEL tau! ak suke kawan dengan die..tp mase ak kenal die dulu aku x tau life die cam skunk! hampeh.... cter depan ak baik2 jew..sekali tuh kantoi ade sugar dady! ohhh OMG!! x tau nak kate per..so better ak diam jew lah,malas nak masuk campur hal die pas tuh... jumpe pun kadang2 jew..but still tegur cam biasa..orang buat baik dengan kita x kan kite wat taik plak kan tapi lau die buat taik dengan aku mmg wa bagi hekkk kat die....biar lah life die macam tuh..die wase life cam tuh boleh bg kepuasan or kekayaan pade die.. hurmm macam2 ragam la lagi..cume malas jew nak cter..korang2 dah tgk cter PISAU CUKUR x? lakonan maya karin n Fazura..:) hurmm aku suke betul minah 2 orang tuh..hurmm lau yang belum tengok tuh..ce try tgk kat youtube pon boleh..hehe:P

ok bey!xoxo

Sabtu, 14 Januari 2012

PerasaAnnn

salamm...


  hey korng2? sihat ker x nih..hari nih mOod x berape nak best! nak mara je keje nye... ala biasa la klau gado2 manje dengan suami kan...hehe hurmmm mmg hr nih x brape nak mood baik tau!! bru je balik pi nengok muvi..bende kecik jd besaq2...walahhh walahhh keye bocha tau!hehe baik diam dr bersuara..kang berlarut2 plak..hurmm dugaan2!  tp biase klau orang yang dah kawin nih mara sekejap jew..pas tuh baik daa,hehe;p ape2 pun korang2 doa kan kebahagian saye dan en suami ea!;)) luv him so muchhh..:) walau pun dugaan datang bagai jatuh ditimpa tangga(betul ker??) itew tetap sayang die walaupun bende tuh salah saye...:( die mmg seorang lelaki yang penyabar!:)luv darl.


ok bey!xoxo


Published with Blogger-droid v2.0.3

Selasa, 10 Januari 2012

Engagement

Salam..

  hey yawww..sihat ker? hurmm ape korang wat wekend ri tuh? mesti ade yang bercuti dengan family,boiprend,geprend, kenduri kawin,kenduri tunang n macam2 lagi lah..kan2? ahad ri tuh selesai majlis Pertunangan cousin aku..syukur alhamdulillah sume berjalan dengan lancar...AMIN! hurm name cousin aku tuh orang pangil ijan name penuh ak pun x tau! haha hape daaa.. ah janji die sedare ak:P orang nye lemah lembut tau! Baru umur 21 taon,mude g kan? die tunang level same dengan ak lah dulu aku tunang pun mude time saing2 umur die skunk..kawin umur 22..terlalu awal kan? ape boleh buat seru untuk kawin tuh dah smpai,haha cousin aku nih pun mmg tak memilih sape bakal suami die..ini pun pilihan keluarga..lagi pun kitorang kenal tunang ijan nih..mmg baik wey! untung sape dapat die..(ijan dah dapat pun)hehe hantaran RM10k..kau hado?! haha untung la laki nye pun yang letakkan price tuh bukan cousin ak..die pun x kisah brape hantaran die.. now mase majlis tuh berlangsung orang dedolu kate sepatut nye pihak lelaki kan x patut ade mase majlis bertunang berlangsung...tp kan skunk sume boleh jadi kut..ye lah kang wakil rombongan x tau jalan kang sesat cam no? sape nak nolong nye? hehe klau x pun skunk nih pas majlis selesai jew ade yang amik gambar tuk pre wedding skali, senang kan? lau x pun yang jenis dok jauh terpakse lah datang kan.. hah nmpak muke tunang cousin ak tuh rileks jew mase majlis tuh tengah berlangsung...tp agaknye dalah hati dup dap dup dap kut..hehe


haha taraaaa... lawa kan die..muke die jenis bersih..hitam manis:) he is very beautiful and was stunned when look after his makeup!! wow that gurl very beautiful okey..:) x sempat nak uplod lagi..tggu okey..

ok bey!xoxo


Jumaat, 6 Januari 2012

mENERIma Tempahan Membuat Labuci Manik!!

Salam..

  hey korang2..nih cek nak habaq maik kat kornag sume.. makcik saye ade menerima tempahan membuat labuci manik same ade kat baju kurung,tudung or pape lah yang seangkatan dengan nye..x mahal pun murah2 jew, depents pade material manik tuh lah,klau korang nak lip lap cun punye mahal la..klau nak biase2 pun hado gak! n x kisah klau korang nak beli manik sendiri n suh makcik saye buat kan pun boleh,die just amik upah jew.. saye tolong promote tau..hehe saye x sempat nak amik banyak chontoh..


hah yang atas  tuh salah satu chontoh manik yang die buat untuk tudung saye..just iner yang putih tuh jew..shawl tuh lain,hihi saye amik material yang mahal skit,COLOR manik pearl tuh jenis shining skit..saye beli dalam 3 saiz.. Besar, Sedang, kecik..depants pade korang klau x tau nak cari manik yang sesuai makcik saye boleh belikan than masuk bil jew la..hehe korang leh request nak buat labuci tuh macam mane..senang jew..




yang nih contoh labuci manik kat baju kurung.. sebenarnya baju kurung tuh kain die kosong..so saye  rase like plak nak letak labuci manik tuh..hihi  so jadi la macam gambar kat atas tuh..yang tuh saye pakai manik biasa jew colur white pearl.. area tang leher,hujung lengan n bawah baju kurung..:) nanti saye akan update contoh labuci manik yang lain okey..:)


Sape2 yang berkenan nak buat Labuci Manik nih boleh Email saye leeyanasir@gmail.com dan boleh jew Tepon or SMS terus 017-6995690..


ok bey!xoxo...

wahai Anak Kecil +_+

SaLammm..

  Anak owh anak....aku sure korang mesti teringin nak ade anak sendiri kan? bagi yang dah kawin ofcors lah kan? klau yang belum kawin tuh cecepat sikit kawin.hehe:P selepas kawin dan sebelum kawin lain tau perasan nih! dulu x de la amik port sangat pasal budak2 kecik nih tp dah kawin nih mmg nak sangat! tp rezeki x de lagi so tunggu je la skunk nih..klau ade alhamdulilah..en suami aku tuh memang suke dengan budak2,sometimes ade gak lepas kawin nih tanye2 gak, 'bile kite nak dapat baby ye yunk'? hah aku pun x tau nak jawab cam ne..kesian tgk die,hihi abez nak buat cam ne kite dah usha tp belum de rezki lagik kan..bukan kami merancang pun mmg dah x de rezeki awal. tiap2 ak g mane2 je skunk sibuk tanye 'dah pegnent ke belum'? 'bile nak pegnent nih'? haishhh penat ak nak jawab tau! mase belum kawin asik dok tanye 'bile nak tunang nih'? 'bile nak kawin lak'? hadoiiiii mmg realiti nye hidup kite akan dengar akan soalan2 tuh? grrr nak x nak kene la jawab kan..lau x kecik hati laks..:P tp sejak2 nih ak mmg teringin nak baby lah..x tau kenapa?! nak kate merancang x kut,lau ade cepat pun best nanti die membesar mak nye still nmpk mude!!hehehe skunk pun mmg dah ramai yang dapat anak dalam usia mude kan? bile jalan2 jew nmpak baju baby ker kasut baby ke geram jew nak beli tp lau ak beli pun untuk siape? sape yang nak pakai nye? anak pun tarak lagi wey..hehe








 Sweet kan kasut2 baby kat atas tuh.. rase nye klau dah ade nih confirm2 berlambak aku beli kan..nasib belum hado g..lau x botak en suami ak nanti..:P mcm2 colur ade kan pink,purpel,red n macam2 g la ader... n macam2 jename ade guees,gap,baby kiko,converse n bla bla bla.... hanya yang mampu jew boleh beli brand2 tuh kalah rege kasut kite tau..haha






kiut2 kan budak2 tecik kat atas nih..tersangat kiut okey! hope klau ak pregnent nanti nak muke cam kat atas nih..hehe (klau dapat lah) moral story nye skunk..mmg skunk nak sangat ANAK! sob sob sob anak tuh rezeki allah! doakan lah mereka yang baik2 saje..jangan lah melukai mereka!didik lah mereka dengan pelajaran yang bagus dan baik sahaja... :)



ok bey!xoxo

















windu zaman dedulu!


  Salam..

  korang penah x kekadang tuh teringat zaman dedulu..x kira lah sama ada bahagia ke sedeh kew or whatever lahh..GAMBAR?? kenape ak kate gambar yeah gambar la membuat kan kite imbas kembali ape yang tersirat dan terusrat..bak kate YUNA  'setiap gambar ade lagu'..hehehe aku suke ayat tuh..mmg betul pun! ia bagi kite ingat balik kembali gambar2 tuh..hehe klakar pun ade sedey pun hado..

sumpah ak suke giler gambar nih wey!
pic 2008 yaww..:P
color2 gitu..pic 2009!:)
hah see klau nak diikutkan muke skunk x sechantik dulu bersih jew,jerawat pun dalam 1 tau 2 bijik jew kuar..skunk bertambah+++ wey..sakit hati ak! badan pun x yah cter la..hehe

kurus x saye? pic 2009
nakal x saye? haha pic 2010
awal tahun 2011=)


hurm kurus sikit la dulu berbanding skunk..bile agaknye saye boleh kurus cam tuh ek? hadoiiii gambar nih pun ak belek2 kat fesbuk aku..haha nmpk kurus ade gemuk pun hadoo..macam2 ado..


ok la bey!xoxo

Rabu, 4 Januari 2012

Have fun giler!

Salammm..

hah mesti nak tau ape yang ak have fun bebenor nih kan,hikhikhik korNg2 ri tuh sambut new year kat ne? aku dengan en suami n my cyunk bff sambut kat the curve jew kut,malas nak g KL,bayangkan la sesak,padat sangat orang mlm tuh kut  kat sane..ish tetibe ak tepikir macam mane la diorang yang bawak anak2 kecil g sane dengan nangis nye kepanasan nye..eeuuu kesian! tp ape kan daye mak bapak nye pun nak smbut jugak ye terima je lah.. haisshh kalau korang g sane ri tuh tau lah padat x padat! ade yang kene raba pun hado tau! ish3 jage2 cik salmah penyelak saku banyak!


banyak wey lautan manusia kat situ ri tuh..kepanasan ak! dah x de space nak lalu,terlalu padat sangat! sepanjang jalan tuh diorang tutup sebab ade pentas bagai! retis pun hado wat function kat situ... sebelum kitorang tunggu countdown 2012 tuh kitorang smpai petang sikit takut jem teruk kat situ..than kami jenjalan kat IKEA dulu menikmati Meatball n chicken wing die! sedap weyyy..hehe

gedik x kami!haha
ade kitorang kisah!
amboi cam umah dieorang laks..
wadrobe permainan untuk baby gurl! suke part yang nih..:)
agak2 sape yang mulut longkang boleh beli nih!ngee
katil baby gurl! chantek..
sumpah ak suke gambar nih!
 just hang out..
saye je lah..+_+
aouchhh..hehe
 

Hurmmm banyk nye la ak nak letak gambau! lepas windu jumpe diorang,rase lame x kua dengan diorang nih!hehe sekali skale kluar ramai2 nih best,macam2 cter nak dicternye..hihi pas kitorang lepak kat IKEA tuh smpai la malam baru keluar jenjalan kat the curve plak..hurm ramai lagik!adoi.. malm tuh penjaja kat situ mengambil kesempatan menjual penyembur buih aerosol...huh menyampah aku bende tuh..diorang2 yang beli tuh men sembur je kat orang len walaupun x kenal! grrr klau kene buih aerosol tuh x de pape ok lah nih klau kene kat rambut bapak keras rambut korang tau!! kalau kat melake Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam mengharamkan penyembur buih aerosol kat sane..tp kenape la diorang x buat kat sini! hurmmm whateve lah nasib aku kene skit jew... kitorang dok tercongok tunggu waktu kenucak 2012 nih..x sabar wey! jadi batak sekejap sbb aku x penah sambut kat situ slalu ak sambut kat higway jek! ye la kut en suami g konvoi..hurmm tahun nih merase gak ak..mmg terbaik kut bunga api kat situ ade lah jugak kira2 10 minit berlalu..hurmm habuk2 die pun siap masuk mate lah kat badan lah,yang pakai baju putih tuh al sedia maklum lah mmg kotor ler balik tuh..hehe tuh je la sketsa malam new year ak! hehe seronok wey..jangan lupe Azam 2012 korang2 okey..:)


ok bey! peace yawww..:)xoxo

Selasa, 3 Januari 2012

Selamat Tahun Baru

Salam..

 Selamat tahun baru uolzz..Ape azam 2012 korang eh? hehe mesti bnyak kan,hurmm azam aku x de lah banyak macam korang,sikit jew tuh pun x tau la capai ke tidak,kui3 hope ape yang aku azam untuk tahun nih tercapai!! AMIN..:) macam2 dugaan yang ak lalui mase tahun 2011,suke duka tahun 2011 bermula bertunang,pas tuh berkahwin n than yang sedey pun ade pas kahwin kereta en suami hilang mmg paling sedey skali untuk penghujung tahun 2011!:( nak cter pun malas..now open buku baru lah x nak menoleh kebelakang lagi! kehidupan perlu diteruskan..banyak perkara yang membukak kan mata dan hati ak!banyak pengajaran yang aku lalui pade tahun sebelum nih,macam2 kancah dunia di sekeliling aku..sampai kan ak buta dan tidak sedar mane yang baik dan mana yang buruk..so korang2 pun macam2 tuh la ek,pepatah melayu dulu kale kate 'buang yang keruh ambil yang jernih' hah so hope lah kite sume cam tuh..lebih matang dari sebelum nih.. belajar erti sabar,berkawan,dan yang penting niat!hehe(poyo kan ayat ak nih) ape pun SELAMAT 'DATANG TAHUN 2012' tutup buku lama bukak buku baru.. kalau aku ade wat salah ke hape ke aku minx maap yea,hujung rambut smpai hujung kaki..0-0 deal!hehe:)


ok bey! peace yaww..:)xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...