Rabu, 28 Disember 2011

jERWAat Aku Yang AGak KritiKL!

   sAlamm...

    hurmm lame x update blog ak nih..al maklumlah bz dengan keje ak yang berlambak kat atas meje tuh,Si ratu MC kat depan nih nak benti katenye..adushhh habis la ak pas nih,jadi mangsa nye ade lah ''AKU'' skunkkk nih..tertekan ak wey! sakit jiweee,, tp kan nak kate bodoh kat die x baik laks..hurm rugi la klau die benti! bukan senang nak masuk gomen nih..opss lupe lak orang de DEGGRE la kate kan..x kan nak dok pegang jawatan 'pegawai khidmat pelanggan' kannn..ape klas kau jah!!!hehehe so maybe die dah dapat keje yang setaraf deggre yang die ade kut..ah buritttt la tuh! kau ngat dah keluar dr gomen tuh nak dapat balik tuh senang ker?/ adoiiii pikir la dulu wey.. pikir la  long time punye life kau..ye la kau pun baru kawin,baru nak bina empayar korang,tp jadi cam tuh..sedey ak nengok nye! ee dah la mls plak cter pasal kau..busan plak.. hurm street the point cter ak nih..lepas kawin jew jerawat ak mendadak wey..x tau kenape! makin bertambah2..why why why??!!!  setiap ak g mane asik tanya 'kenape muke awk liya' 'kenapa jerawat banyak snagat' dammmmnnnn sakit gegendang telinga ak dengar wey..rase nak letak taik lembu kat muke korang..,,dah die nak tumbuh ak nak buat cam ne kan..sedey sangat ak tauuuu:(( hanye tuhan je tau..
mybe nih care2 untuk hindarkan jerawat dok bertumbuh meliar kat muka ak kut....

> Jerawat batu hanyalah liang roma yang berjangkit dan tersumbat. Jika anda mula memicitnya, anda sebenarnya hanya merebakkan bakteria ke seluruh muka hingga jangkitannya melarat.

Jika terlalu perlu mengeluarkan isi kandungan jerawat itu, basuh tangan dan muka. Gunakan tisu yang bersih dan basuh semula selepas membuang jerawat itu.

> Gunakan produk penjagaan kulit yang bebas minyak. Solekan berminyak lebih menambahkan ‘makanan’ pada muka untuk pembiakan bakteria serta lebih membuatkan liang roma tersumbat.

> Kawasan jerawat yang merah itu usah digaru walaupun ia gatal. Jika terus digaru, menyebabkan bakteria merebak dan lebih teruk kerana akan meninggalkan parut.

Dalam sesetengah keadaan, jerawat batu boleh meninggalkan parut berpanjangan oleh itu, fikirkanlah parut yang tidak diingini itu untuk mendorong anda tidak memicit atau menggarunya.

> Minyak pokok teh mempunyai kandungan antibakteria. Jika mahu menggunakannya, pastikan jerawat di peringkat awal dan jangan gunakan berhampiran mata. Jika kulit pedih, cuci bahagian itu dengan air bersih sebelum menggunakannya semula.

> Usah terlalu mencari sabun kuat untuk merawat muka berjerawat kerana ia mungkin menyebabkan kulit lebih merah. Elak bahan sental muka yang mungkin menyebabkan kulit lebih gatal. Guna sabun antibakteria sederhana.

> Jika merokok, elok sangat dihentikan tabiat itu. Jerawat di kalangan perokok biasanya lebih merah daripada mereka yang tidak merokok.

> Usah patah hati merawat jerawat. Hampir setiap jerawat boleh hilang cuma ia mengambil masa.


hurmmm klau ikutkan sume nye mybe boleh hindarkan kut..tp tangan nih kadang2 dok gatal pi usik jerawat tuh,,hah itu makan die lagi bertumbuh banyak..haduiiii aku nih bebenor nye alah dengan seafod..x leh makan seafod terutama udang dan sotong! tp febrettt ak sotong la wey!! mane leh tahan klau mak aku masak aku x makan..hihi (salah diri sendiri gak!padan muke ak) hurm telur pun aku x leh,ape lagi ekk! hah belacan yang tuh sememang pangkah! tpkan belacan tuh klau wat kangkung goreng belacan mmg terbaik!! i loike my mom masak,...thumbs up untuk mak saye yang chantek tuh!:)) hah nih ak nak g tau korang  cter pasal telur tuh teringat ak kat char kway teow nilai..perghh wa cakap lu mmg terbaik makan kat situ! x leh tanding kedai mane2..penangan die punye kway teow tuh nikmat wey!! lau korang x caye korang boleh cube makan kat kedai mamak Al-Salam kat nilai die bukak stall kat tepi tuh jew..ade sesetengah cite rase diorang nih lain..bagi aku sedap je..kalah kedai Malis char kway teow kat setapak tuh..x sedap,manis lak tuh!eee.. hampe ak makan kat situ ri tuh...x nak la cter pasai tuh wwat ak terliur plak..owhh sambung balik pas nih korang2 yang muke chantek2 tuh bersyukur lah ape yang tuhan dah kurniakan kepada korang2,tahniah! kepada korang yang berjerawat cam ak nih..sabo je la..kite boleh iktiar care lain untuk menanangi nye..yeahhh mesti boleh!:)


ok lah bey!xoxo

Selasa, 27 Disember 2011

income $$$$$$$

Salam..

hai gyus..sehat ker? alhamdulillah kat sini saye nak g tau macam mane korang nak dapat income lebey sikit,meh join nih http://slimberry.leeyanasir.nu

Jumaat, 23 Disember 2011

Duit BARu weyyy

Salam..

  hey korang2..sehat x? hah nih den nak citor pasal duit kertas baru dengan duit syiling yang akan dilancarkan! korang de tengok berite x pasal tuh? ri tuh ak tengok kat tv brape eh(lupe daaa) pasal duit kertas dan duit syiling baru nih lah akan dilancarkan tahun depan..warghhh menarik color duit kertas tuh tau..klau korang tengok setiap duit kertas tuh ade lain2 gambar yang diorang letak!dengan bertemakan 'KEUNIKAN MALAYSIA' untuk perubahan 2012..

RM100
Gambar Duit kertas RM100 nih ialah Taman Kinabalu di Sabah, dengan Gunung Kinabalu yang hebat dan agung (iaitu gunung tertinggi di Asia Tenggara) dan pembentukan batu mercu batu kapur yang menakjubkan di lembah Gunung Api, yang ditemui di Taman Negara Mulu di Sarawak. fuhhhh dasyattt:)


RM50

Gambar duit kertas RM50 ini
gambar kelapa sawit dan bioteknologi dipaparkan sebagai satu ikon ekonomi yang sedang berkembang pesat dan boleh dibanggakan.! ye lah kite kat malaysia nih kan banyak kelapa sawit! masyukkk ooo..hihi

RM20
Gambar Duit kertas RM20 nih unik! sebab sebelum nih mane de keluar duit kertas sekeping RM20 kan?(ade ke eh) teruje bile ak tengok duit kertas tuh! Ok Duit kertas baru RM20 ini memaparkan gambar dua spesies penyu terkenal dan hanya dijumpai di perairan Malaysia iaitu Penyu Karah (Eretmochelys imbricata) dan Penyu Belimbing (Dermochelys coriacea). hurmmm see Penyu Karah mudah dikenali melalui muncungnya dan Penyu Belimbing pula mempunyai kulit yang keras dan tujuh jaluran pada cangkerangnya.:)

RM10
Gambar duit kertas RM 20 berwarna merah ini memaparkan Hutan Tropika Malaysia.  diletakan gambar sepesis Rafflesia Azlanii..

RM5
 Gambar duit kertas RM5 ini bertemakan hidupan liar dan memaparkan gambar burung enggang. Burung  yang menarik, bersayap lebar dan berekor panjang yang boleh ditemui di negeri Sarawak yang turut dikenali sebagai ‘Bumi Kenyalang’.

RM1
Gambar duit kertas RM1 nih masih mengekalkan gambar WAU..Wau di belakang wang tersebut tetapi dengan rekaan dan bentuk baru.Permainan wau merupakan sukan tradisional yang popular di Malaysia terutamanya di Kelantan dan Terengganu.




DUIT SYILING MALAYSIA SIRI KE-3
Siri duit syiling yang bertemakan Keunikan Malaysia ini memaparkan motif-motif seni kraftangan tradisional dan keindahan flora dan fauna negara.Motif sulur kacang pada duit syiling 50 sen amat terkenal kerana sering digunakan oleh para pengukir dalam seni ukiran kayu dan perak mereka. duit syiling 20 sen Motif bunga melur juga sering terdapat pada hasil kesenian dan pertukangan tangan tradisional seperti sulaman dan ukiran perak. Duit syiling 10 sen baharu mengabadikan seni warisan ini dalam bentuk corak anyaman unik suku kaum Mah Meri di Semenanjung Malaysia.Dengan berlatarkan motif sulur kacang, destar siga menjadi corak utama pada duit syiling 5 sen baharu.

hah dengar pelancaran duit2 baru nih 26 Julai 2012..x sabar wey nak tunggu kemunculanye lagi RM20 tuh..hehe

ok bey!peace yawww..:)xoxo

Khamis, 22 Disember 2011

tHe oNly Best FrENd fOrever..:)

Salam..

elida , leeya, ikin , ain
     yeahh korang ade best frend aka bff x?? mesti ade kan..hehe hidup nih mesti ade kut x perlu ramai2 sorang pun dah ok,janji die boleh dipercayai! ye la skunk nih kite sume boleh berkawan tp kita x tau yang mane satu kawan yang mane lawan! hah banyak dah pengalaman aku tentang kawan nih,macam2 hado kat dunia nih aku jumpe,cume malas lah nak cerita keburukan orang,mengaibkan laks nanti...skunk nih bff saye alhamdulillah kami x ade masalah pun..Elida, Ain, Ikin tuh la name bff yang saye paling sayang..orang2 nye pun sume chantek2 blake..smpai mati saye x kan lupekan diorang nih..kami start rapat pun mase form 4 kut x silap cume x serapat macam skunk lah..tah macam mane nak cter eh..bnyak kami lalui dulu...kat skolah diorang sume klas pandai,ak nih je sesat klas paling bangang,hehe tp kami nih aktif SUKAN kecuali ikin sebab die ade sakit ape tah(ak lupe daaa)..mase kat skolah dulu siap beropret sane sani..hihi dulu kami bertiga ak,ain n elda aktif sukan Bola Jaring dan Bola Baling evry years kami men masuk Daerah.. hurm untuk
Negeri tuh tak kesampain sebab part yang masuk men Negeri mmg pemain diorang kene lagi  terbaik,kami nih x sehandal2 kawan2 dulu,aktif tahap gaban wey,..terlompat sane terlompat sini,haduss smpai kan dulu muke kitorang BURN okey...bff2 ak nih sukan2 gak bab plajaran mmg terbaik dari ladang! cume ak la tercicir skit( bengap sangat) haha..dulu nak diingat kan balik keje giler kitorang curik klaur balik awal kut pagar blakang..siap lompat atas pagar kau nak selamat kan diri daripada cikgu 'Ketek' sebab ape kami panggil die 'ketek' sebab ade yang kate muke die ade iras2 ketek skit n perangai pun yea! (ishh x baik kan) tp die baik tauuu..sporting gilaks,die cikgu disiplin mmg bengis muke die..takuttt! dulu kami nih x lah rapat bebenor sejak ape yek kitorang rapat pun x hengat tetibe kami rapat toghter pi makan kat kantin same2 balik umah pun same2.. aktif sukan pun yea..seronok bile ingat balik time sekolah2 dulu nih.. lepasa jew SPM kami stop berjumpe sebab masing2 ade yang keje n blajar..alhamdulillah Ain n Elda dapat msuk UITM, Ikin Kolej Yayasan Melaka dan aku keje je la..sebab result tah pape ak nih(malu seyh) hah tuh la makan die kene la keje jawab nye..time tuh pas abez SPM pekerjaan pertama aku adlah counter crew kat MCD LCCT..hihi seronok gak time tuh ye la
gaji pertama babe macam2 nak dibeli nye..(batak sekejap) ak nengok kawan2 ak pi sambung blajar seronok+hapy wey ye la ak tumpang gembira dengan kejayaan diorang...walaupun ak nih x sepandai diorang tp diorang nih bagus x memilih kawan, ade sesetengah tuh lepas jew SPM dapat masuk U berlagak x hingin nak kawan2 yang x setaraf die..ak paling benci orang cam tuh! siyesly mmg faker la klau ade kawan cam tuh wey..syukur alhamdulillah diorang nih mmg kawan sejati... tabik springggg kat diorang!:)  hah lepas diorang grad kat U masing2 n ikin pun dah abiz blajar n ak plak time tuh baru dapat keje gomen baru la de mase kami nak berjumpa gosip sane sini..warghhh mmg best gilaks time tuh! rasenye every week kami meluang kan mase bersama2.. sejak tuh la hubungan bff kami kuat dan smpai skarang! now pun masing2 dah berpunya... allahdulillah pasangan masing2 tuh boleh masuk kepala tuh yang lagi terbaikk! x yah nak risau ape2 dah.. ak anggap sume nih dah macam adik beradik aku.. event ain yang dah tunang dulu dari aku..tp yang kawin dulu ak! ahaksss hah yang part wedding ak tak akan ak lupe sampai bile2 lah diorang sangup datang umah aku 3 hari 2 malam kut nak tolong..terharu babe,sieysss terharu sangat2!! time tuh cume bf ikin jew x dpat dtang sebab die ade paper time tuh so mmg x dapat datang,sayang sungguh skali.
banyak diorang membantu mase wedding aku tuh.. thnks a million babe kat korang! bertungkus lumus tolong wedding aku ri tuh.. present diorg pun warghhh hebat sangat..jenuh ak nak bagi balik kat korang nanti,koyak2(just kidding)hahaha.. lepas nih wedding korang plak ak kene bertungkus lumus,adoiii kene balik.:P tapi ape2 pun korang kawan bff sampai mati tau!x kan lupe jasa korang wlaupun kite berkawan nih ade susah senang nye kite tetap toghter each other..walaupun de gadoh2 manje..selisih faham skit tapi kite tetap kawan bff sampai bile2 even klau kite dah ade anak n dah tua still toghter!!hihi so kepada kawan2 yang ade kawan bff nih jage la frendship tuh betul2 jangan tikam dari blakang jangan cakap belakang sesungguh nye tuhan marah tau!hehe hubungan tuh la kite boleh jadi lagi bersemangat dan bahagia jew slalu..nak share persaan sedey atau gembire pun boleh kat bff nih,tuuh la gune nye kawan sejati aka bff.:) orang kate kawan yang kite kenal dari sekolah nih lah yang terbaik! mmg boleh dijadikan bff! tp korang kene tengok kan perangai masing2 kang kalau macam ape je x gune gak kan..so korang kene la jage relationship korang okey...

bawah nih ak letak gambar yang paling rapat dengan ak..luv uolz foreverrrrrrr...
*
*
*
bff ikin yang sangat comel!
bff elida yang tinggi lampai!hehe
bff ain n epy! so sweet diorg nih..
 
bff najwa,sue,elida,leeya,ikin n ain

bff fara mein kat mcd.. chantek die nih!
bff k.tini! otai tau..hahaha


k.leha,hani,leeya,k.liza.. fuhhh!hehe
my roommate! sayang my kaka aniz:)
wondefulltwins bff amira n munirah!


ok bey! peace yaww...:)xoxo

Rabu, 21 Disember 2011

owhhh MapLe...

Salam..

Hah nih nak citer skit....smlm pi jalan2 kat THE MINES..lame wey aku tak pi sane..ade prubahan gak la tempat tuh skit,hihi pn saleha itew tuh nak beli Beg ok..hurmm so yang meneman pun ramai antaranya Hani, K.Liza, K.Aniz ..kami berlima yawww! seronok g smlm walaupun mata aku time tuh rabak sikit dah..ye la sejak2 nih cepat noh tido awal x tau nape..sampai jew The Mines kl 8.30pm cam tuh la,first smpai kami g solat magrib dulu pas tuh perut masing2 kebulur,ape lagikkkk poie makan lah..hurm mase tuh tetibe nak makan pizza hut so ape lagi kitorang pun pi serbu kedai pizza yang berhampiran,hihi nyum3 ngat nak rase pizza baru tp cam x sodap jew coz banyak sangat cheese(walaupun ak suke cheese)!SO kami pun amik set yang biasa jew..sedap tauuu..licin kami abis kan ok..ye la x nak membazir kan,bayor mahal2 tp x abis yea rugi la kan..
chomel x kami..:p

giler kentangggg..haha
wekkk..:p
hurmmm aku lupe nak snap pizza nye yela lambat sangat..last2 ak snap ape yang hado..see sweet kan kami?hakhakhak ok yang tuh dah bez la bab makan pizza tuh..pastu kami pun g la mission yang utama adalah mencari beg kak leha...hurm cari punye cari jumpe satu kedai name die MAPLE,hehe klakar bile ak sebut kedai nih memula nye..biasa lah anak jawe lidah bebelit...lau dalam bahasa melayu panggil 'mapley' haha
even do not know what i saying 'mapley' looks like a indian punye bahasa pun ya..haha slalu klau nak lepak kedai mamak aku slalu sebut  'jum lepak mapley wey' haha..nonsense la ak nih..bla bla bla hurm finaly dapat gak k.leha membeli beg kat situ..tapi bukan k.leha jew si hani dengan k.liza pun beli gak..adoiiii masyukkk!hehe diorang beli sume new arrival okey x de diskaun..hampeh jew kan?! kate bulan 12 nih ade sale KAW3 ape pun x leh..

colurfu!!!
like this one!..
 hah amik kau jemah..lawa kan beg2 diorang nih..nak beli time tuh ak pikir 2 3 kali kut..ye la baru je ri tuh beli beg x kan nak beli lagi mau kokak aku nanti hujung bulan..hehehe

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Isnin, 19 Disember 2011

StreSssss

Salam..


hah I HATE MONDAY okeyyy...x tau kenape! aku rase korang pun cam tuh kan? bangun pagi kene siap2 pas tuh g kerja,n than masuk keje g opis keje menimbun..arghhhh  nak kene buat keje tuh keje orang len lagi..keje ak sape nak buat wey! hampehhh. sebelum nih aku keje Mc Donald kat LCCT...keje pun syif tau! kire penat skit la,tp gaji kau dapat berbaloi2 woi...ak suke keje kat sane have fun ramai kawan! musuh pun hado..haha tp whatever lah.. lepas dapat gomen nih keje macam opis hour lah masuk kul 8am balik kul5pm..keje ak skunk betambah banyak skit lah kene buat punch card,buat memo OT,buat GL dan kerja2 membantu orang yang suke x datang keje!(ade ak kisah) dah nasib badan ye x....sedey ak okey..:(
hurmm kerja owhh kerja bebenornye ak nih x gemar keje duk lam opis nih dulu mase ak keje McD lu nak sangat keje lam opis sebab klau ak g jenjalan kat Alamanda tuh banyak wanita2 chantek yang bertudung berbaju kurung kat situ..ofcors la diorang tuh keje gomen coz tempat keje diorang tuh dekat dengan tempat shoping alamanda nih..hihi time tuh ak siap ckp dengan en suami(time tuh belum kawin g) 'bile lah saye nak dapat pakai cengitu yea b..alankah indah nye dunia saye bile dapat keje gomen' hehehe klasik betul ayat ak tuh.. ye la time tuh jelez sungguh tau,membuak2 hati nih esok nye terus g PC isi borang2 keje kosong gomen punye cam SPP,SPA mcam2 g lah..hah alhamdulillah thaun 2008 ak dapat interview dengan SPP kat putrajaya..time tuh hapy sangat tauu tp ak tunggu punye tunggu tahun berikutnye x de jawapan pun.hah kecewa ak! ak pun ckap dengan en suami time tuh ' xde reseki kut b..nak wat cam ne,keje mcd la selamanya'(ayat touching time tuh) pas tuh tahun 2010 15 Haribulan ak dapat surat daripada SPP menyatakan suh ak Lapor Diri kat putrajaya..huh time tuh aku tengah khusyuk keje dok layan custemer nak oder burger bantai bapak ak terus call opis g tau ak dapat keje gomen n than suh ak lapor diri dengan segera nya! warghhh time tuh x terkata ape..nak jeret pun malu n lompat lagi la segan..hah time tuh syukur alhamdullilah AKHIRNYA dapat gak keje gomen....hurmm tp bile dah keje gomen nih dpat lak bahagian opiz mmg keje nye makan duduk ye la keje bukan bediri atau runner2 macam kat mcd tuh..wat kerja duduk adoiiii lagi bertambah lemaknye...berat badan pun nek 6kilo babe..siyes ak x tipu!hihi mmg hampeh badan skunk..:( strees ak betambah lagi bile pas kawin jerawat tumbuh bukan
 men banyak lagi..mmg sedey wey... x tau la kenape mungkin hormon x setabil kut.. yang buat ak stress lagik nih bile g mane2 jew ramai pulak yang menegur ak bukan sebab nak tanye sihat ka baik ka..tp tanye tang jerawat ak nih! ya allah geram nye... sikit2 tanye 'ehhh liya kenape jerawat naik banyak..x chantek da' hurmmm ade ak kisah ke MAK CIK or PAKCIK!! grrrr senang je jawapan ak 'mungkin HORMON x stabil kak' heeee tension ak.. tengok muke orang len pas kawin makin chantekk jew, nih ak pas kawin makin banyak n teruk.. hurmm muke ak nih dari sekolah menengah dah de jerawat tapi bukan cam skunk nih,dulu tumbuh jerawat pun sikit2 jew...kadang2 tuh muke bersih sangat tp sekejap jew dalam seminggu cam tuh pas tuh tumbuh balik,geram ak!! ce tengok gambar pelakon bawah nih! kenal x? hah nih la pelakon cter "Nora Elena" SITI SALEHA!! mmg awesome giler nox die nih! suke wey dengan die nih..kulit mak datok putih gebu kut..jeles dengan kecantikan die..:( hai bile lah nak muke putih bersih macam die nih..nak g wat facial takut lagi betambah..lau nak g NEW YORK skin
siti saleh
care tuh giler mahal tahap gaban wey...membe ak penah buat kat sane first trial brape tah..x hinggat pas tuh dia syorkan buat kat die nak tau brape... rm6k okeyy!!!!!!!
giler terus membe ak kate nak mampos kau mane nak datang duit 6k tuh..bek ak beli kete kancil cash! hahaha hurmm tuh la biler orang kate..'klau lu ada banyak wang tadahal punye x da duit duduk diam2 pakai la pencuci baju pun boleh,jimat!haha' haisshhh agak2 ketegori ak nih stress tahap ape eh?
1. sangat Stresss
2. sterss Skit
3. tak de Stress
hurmmm makanya ak bagi jawan no 1 sebab ak stress tahap giler babun wey.. tuh sebab jerawat ak nek mendadak kut,hihi hah k lah ak nak pi realise tension kat bawah pokok sakura jap nih hah..serabut serabut serabut....

ok bey!peace yawww..:)xoxo

Braces lah...

Salam..

    hari nih ak nak cter skit pasal braces nih..ak teringin wey nak pakai!! tp gigi ak still ok lah..x de la tahap cipanzi noh gigi ak nih.. sape kate orang yang pakai braces nih tak chantek? see look at the picture in below yawww.....

-fatin liyana-
siyess lawa kan fatin liyana nih..mmg gorges tau,..smlm pun aku de bace artikel kat kosmo pasal die nih 'GOOGEL MALAYSIA TOP SEARCHES 2011' wow mmg dasyat kan die nih..die dapat carta  number 6 ok!! TAHNIAHHHhhh.. Fatin Liyana kalah kau Justin Bieber...haha hah lupe korang leh pi nengok2 kat blog die http://honeykoyuki.blogspot.com/.... hurmm stop kat situ sambung balik cter pasal braces nih..skunk pasaran kat klinik gigi untuk buat braces nih mahal ok! dalam RM3k dan keatas..giler MAHAL wey! lau yang mampu tuh boleh la buat kat swasta..klau buat kat klinik gomen pun boleh tp tunggu la 3 tau 4 tahun nanti baru lah dapat buat, apply nye lame giler! tp slalu nye diorg,akan utamakan gigi budak2 tecik dulu....hampeh! tapi klau nak buat braces nih mmg kene kuat wey..ak banyak gak tanye kat kawan2 yang ade buat breces nih,mmg rata2 kate mase buat memamg tak sakit tapi lepas buat tuh azab nye lah..hihi nak makan pun x selera sbb sakit snagat tang besi tuh..
kebiasaan nye dalam seminggu atau dua minggu cam  tuh diorang akan rasa x selesa,nak makan susah sikit dan akan ade ulser kat bibir tuh..kadang2 diorang kate satu mase tuh boleh ade 3 ulser! WOW!!  mmg takut plak dengar diorang nye cter tuh.. tapi kan skarang nih trend kut aku rase..lagi2 skunk nih diorg suke pakai yang colorful wey,ade Pink,Blue,Perpul N banyak g kut.. warghh nampak lagi semangat ak nak pakai tuh membara2..hihi:P aku ade lah sever2 terjumpe satu klinik nih tapi jauh nak mampos ler..kat Perak! hurmmm tapi kalau dah sanggup nak jugak boleh jew pegi,ramai gak patient klinik gigi tuh..hah korang leh tengok blog die nih.. http://doktorgigiperakdarulridzuan.blogspot.com/ macam2 info die bagi..n penah skali tuh aku ade call dokter tuh name die DR. FADZLI tanye berkenaan pasal aku nak buat braces nih..n than macam2 aku tanye pasal ak nak buat tuh,die suh ak datang sane sebab die nak tengok keadaan gigi aku dulu cam ne..hurmm ok lah mase ak talk2 dengan die..tp adushhh jauh la wey perak tuh nak g jew duit minyak lagi,hurm lebey kurang je klau ak nak buat kat sini..tp persoalannye skunk boleh ke gigi aku nak buat nih?! hahaha die kate anggaran RM3.5K cam tuh.,deposit rm1500 pas tuh kite boleh bayar ansur2 dengan tiap2 bulan mase kite wat treatment tuh nanti..lau x pun cash n kredit card pun diorg terima:) ramai patient die kat area luar perak..rege die pun murah tau berbanding rege
kat klinik area sini,kl,shah alam... mahal gilaks kat rm5k diorang balon..
hurmm ade satu g membe aku ade wat braces gak tap die buat alahai jauh nun kat INDONESIA tuh...x silap kat jakarta kut,murah wey buat kat sane,tapi kene ade kat sane lam 2 minggu cam tuh la coz die nak cek gigi la nak pasang gigi la nak ape lah macam2 sampai la dua minggu..Treatment laks cam ne eh?? x kan die nak g jakarta semata2 nak wat treatment kan? hah die kate lau kite buat kat jakarta pasang braces ok jew,tp nak wat treatment kat klinik gigi malaysia pun boleh gak,cume bayar duit treatment la klau ko nak tukar color2 braces tuh mesti la kan.. aku wase ri tuh die cakap dalam rm1500 kut kalau kut diut malaysia lah! see murah kan.. n than u know what ak baru tau kat sane ade jual yang no permenent braces!wow bestt tp ade baik dna buruk nye tau...just pakai cam tuh jew..klau korang x nak pakai korang boleh cabut jew braces tuh..macam2 color2 diorang jual n macam2 bentuk,ade bentuk ikan,ade bentuk hello kitty macam2 lagik la..hurm murah jew kut..tp die pun nak kene ukur gigi kite gak bez klau kite men beli pas tuh x muat wow rugi2..ak de sever kat fesbuk ri tuh die jual no permenet atas bawah pun rm5 rat duit malaysia yang permenet x silap rm8 rat kut...hurm tp leceh la kalau kite men beli jew kan..nak pi jakarta tuh pun duit kan..haha klau ak kaye dah pegi dah kat sane..tp ape kan daye makan gaji je timah oii..hehe ok la sampai sini je la ak merepek merapu nih..mase untuk tuan puteri beradu.. ahaksss


ok bey! peace yawww..:)xoxo

Khamis, 15 Disember 2011

luv my self N husband only..+_+

Salam..

yeahhh  korang sayang x kehidupan korang skunk? mesti la kannn..bahagia jew slalu lagi2 dah berkahwin nih,bertambah seronok ronok tau ade bersamping suami..cume life dah married nih len okey..sume kite kene sharing is caring..perangai baik dan buruk kite sume tau,hihi ape yang kite x tau pasal die pun jadi tau. alhamdulillah after 2 months and 15 days of marriage we still believe in each other ..ala stakat gado pun gado2 manje jew... mase bujang dulu mmg len lah enjoy sane sini,bile dah kawin nih minx maaf la der,x kan dapat nye!haha perjalanan mase zaman bujang dulu mmg best la nak g mane pun x de terikat ape2,x yah nak minx izin kat sape2 kecuali mak n abah je la g tau.becoz diorg tuh parents yang ak ade..die la yang membesarkan ak die yang sekolah kan ak..syukur allhamdulilah stakat nih x de la aku sakit kan hati parent ak..siyess paling kuat pun kuat majok ak nih..:P tp dah kawin nih x de maknenye nak majok2 lagi...
aku tak chantek macam korang..
syukur allhamdullilah tuhan bagi saye sume cukup..tak semua manusia perfect kan? aku pun ade jugak kekurangan yang ade kat dalam diri ak nih... tp ak besyukur:) ooohhh thnks a million kat en suami ak abdullah bin yusof   kerana menyunting aku sebagai wife die! bahagia yawwww..:))

auwwww..loike gambar nih!
banyak memori bersama dengan en suami..macam2 kami lalui sebelum kawin sebelum tunang mase capel! hanya tuhan jew yang tahu....pahit manis kami tempuh same2! tak akan lupe sampai bile2 memori tuh x kan terpadam dalam ingatan aku....hanya en suami jew aku ade skunk. Luv u So mUChh..... :))


Rabu, 14 Disember 2011

beaUtifuL and chArming

Salam..

 hah ape yang beauty ape yang charming nye....hehe nih cternye ak teringin nak  buat baju cam nih hah ce nengok kat bawah nih..

chantek kan desgin nye..


color awesome!!

combination color yellow+blue,mmg trebaikkk!:)
 see lawa kan baju2 kat atas nih..desgin nih mmg suberb babe!!,korang leh g blog die http://www.buttonmybuttons.com yang menghasilkan baju kurung moden nih .ya allah mmg superb gilaks baju2 die..tp rege nye pun chantek,hehe paling murah pun rm299 ke atas. tp klau nengok orang yang badan tecik2 nih muat la..klau kut badan ak skunk nih hurmmmm cam ne eh? mmg hampeh,hehe nih cume sekadar nak sharing is caring..:)

ok bey! peace yawww..:)xoxo

syukuR aLHamdulillah....

Salam...

entry nig ak buat x de kene mengena dengan orang lain same ade hidup atau mati..aku tulis berdasarkan ape yang terjadi pade diri ak sendiri.. syukur allhamdulilah Allah telah membuka pintu hati aku untuk ke arah yang lebih baik. selama nih ak mengaku aku lupa atau leka untuk menunaikan kewajipan ak sebagai seorang muslim. ya aku tak pernah sembahyang ak lupe kan nye..walaupun kadang2 ak sembayang kerana terpaksa! ya ALLAH berdosa nye ak.. selepas kejadian kehilang kereta en suami tuh ak dan suami ade berjumpe satu ustaz nih..die banyak menerangkan ape yang ade dalam isi hati ak nih..masyallah mmg ape yang die cakap itu sume nye benar belaka! mmg aku respect kat ustaz tuh.. ade hikmah disebalik kehilangan kereta tuh..dugaan2...ustaz tuh kate yang buat pun KAWAN atas KAWAN! mmg tak sangka kan.. tuh la kite nih bekawan tak leh nak rapat sangat nak baik sangat pun tak leh,nanti dipijak nye..hah cam tuh la jadi nye.. pas nih nak bekawan pun kena hati2 skunk..nak bekawan dengan sume boleh tp nak lebih2 tuh maaf la..bile dah tekene cam nih kesian tgk en suami tuh! biar la tuhan tuh balaz ape yang diorang buat kat en suami..mmg x HALAL kan la ape yang die buat dan ambil daripada en suami ku nih.. 
terduduk die bile smpai je park keta yang die paking kat umah membe die tuh..nak menangis pun ade mara pun yea,tp nak buat cam ne bende dah hilang! klau dapat balik pun rase nye tinggal rangka jew la...componen dalam dah tentu ambik dulu..mmg jahanam lah diorang tuh..nak kaye tp makan duit haram mmg ke neraka la hidup korang tuh!! en suami brape hari nih tension jew..makan tak de selera buat keje sume tak kene ye lah bende yang die sayang tuh hilang macam tuh jew..kalau korang kat tempat en suami ak tuh macam mane lah.. die beli kete tuh pun cash x de hutang mase dapat duit insuran patah kaki dalam jangka mase 10 tahun baru dapat duit tuh..! tuk2 kene curi!hampeh betul pencurik tuh.. arghhh malas plak nak citer lelebih..bebalik citer  pasal jumpe ustazt ri tuh.. banyak ustaz tuh bagi nasihat dan ayat2 menenang kan hati en suami dan aku,ye la lebih2 lagi en suami yang tengah kusut kepale die tuh pasal hilang kete kesayangan die tuh..mmg die macam x pecaya jew ape yang dah belaku,dulu hilang moto yang dia sayang skunk kete palk,nasib2! ustaz tuh tau dolah penah exsiden mase nek moto,patah riok die punye kaki blah kiri tuh..mau x nye lori langgar die..giler rr! ustaz tuh pun ade kata klau diikutkan en suami ak tuh HAMPIR MATI mase exsiden moto tuh,tp allah sayang kan en suami ku tuh allah panjangkan umur die supaya bertaubat inggat allah..en suami ak nih mmg nakal la skit mase mude2 die luh.. hadoiiii subahanallah... tuh la bile kite nih lupe kan die macam2 musibah datang.. skunk nih pun bile ustaz tuh nasihat en suami dan aku baru la kitorang tau ape kelemahan kami..ya allah allhamdulilah!
dalam mase tuh jugak sebak aku bile ustaz tuh bagi tau ape masalah ak sebenaryna,..mmg time tuh tah la ak sendiri pun x sedar tetibe air mata aku nih mengalir depan ustaz tuh..(malu wey) ade lah salah satu nye ustaz tuh kate jiwa aku dalam bab Agama  sifar (0)!!  tp ak tau la mengucap,al- quran pun still boleh bace lagi okey..sembahyang lagi la lame ak tinggal kan..allhamdulillah dengan izin allah pintu hati ak nih terbukak untuk menunaikan solat 5 waktu sehari...orang kate banyak bende ak kene belajar lagi sebenarnya, smlm pun sanggup beli buku2 berkenaan solat dan agama..banyak perkara aku kene blajar lagik.. banyak dugaan nih klau kita tak inggat ALLAH SWT.. .ade gak aku bagi tau ustaz pasal niat aku nak BERTUDUNG
.... tp hati tuh belum terbukak lagi nak bertudung..aku nak betul kan solat ak dulu,akidah aku insyallah mane tau nanti tetiba hati ak nih terbukak ingin bertudung..yupp selalunye orang selepas kawin nih lebih bagus klau bertudung..MaNis kan..lagi la skunk nih macam2 feysen hado..yang lilit2 la yg tudung Ikin la,cam Siti pun hado..hehe en suami pun skunk x de la mendesak suh pakai tudung..die pun kate slow2 la nak bertudung tuh..mmg x leh la kita buat secara drastik.... ustaz pun ade kate cam tuh gak..niat dah ade pun allhamdulillah amin..:) lepas dapat keje gomen nih banyak dah koleksi tudung yang ak beli..tp pakai mase kerja je la....

ak nih gile shawl bebnornye tau! mcam2 ade kat umah tuh ak beli,smpai x de yang terpakai sebab x tau nak pakai cam ner..hihi insyallah pasti akan bertudung suatu hari nanti,AMIN. walaupun aku nih sembahyang tak berapa nak cukup tapi aku ingat ALLAH lagi..nak buat satu perkara pun ak still ingat allah...bile ustaz nasihat aku ri tuh..mmg hati nih takut bile dengar azab nanti bile kite meninggal dunia..astagfirulahhal'azim..takut sangattt! klau kite nak mintak pertolongan pun dengan ALLAH SWT... bnayak2 la berdoa! banyak nasihat ustaz tuh kat kitrorang nih..ye la baru jew kahwin macam2 dugaan datang.. tak tau nak ucap macam mane terima kasih tersangat2 kat ustaz tuh.. harap selepas nih ak dan en suami berdoa kat Allah SWT supaya melindungi keluarga kami daripada anasir2 jahat dan bahgia selalu dan mempunyai anak2 yang soleha..opssss! hehehe


ok bey!peace yawww..:)xoxo

Ahad, 11 Disember 2011

keHILangaN..:(

salam...

  ya ALLAH..kenape la hari sabtu nih banyak dugaan yang datang..pagi sabtu pade kul 3.30 pagi kereta en suami ku hilang kau umah membe die USJ19 Subang!! x tau la lakhanat mane yang mencurik kereta en suami ak nih..sebelum tuh ak dah g tau en suami jangan lepak lame sangat kat sane..ak dah g tau awal2 dah balik umah x payah nk lepak lame2 kat sane,(ngat bujang lagi la tuh) patut la hati aku mlm tuh x sedap jew..upey2 nye kete kene curik..tuh pun ak dapat tau siang dalam kul 10pagi cam tuh..mmg nak nanges pun yea nak mara pun yea! tp ape bole buat x de rezeki kut..banyak kenangan ak dgn en suami kat kete tuh..ye la dah banyak habis kat kete tuh rosak sikit betul..mmg sayang betul en suami terhadap kete nye tuh,smpai kan mr Honda tuh second wife die,hehe ak ni conmfem2 la first wife die la kan..:) pagi tuh jgk en suami g wat police report..ssh kan klau kete hilang nih..nk harapkan bantuan polis pun belum tentu lagi..dah tentu pencurik tuh dah leraikan componen2 dalam kete tuh pas tuh jual! mmg bangsat kan perangai dorang tuh..mmg x kan ak halalkan kan la ape dieorg buat kat kete en suami,penat2 kite cari duit sendiri senang2je korang curik! mmg fakoff tau.. sedey jew nengok en suami satu hari x dapat tido asik pikir pasal nih jew..pas tuh makan x selera..x de mood nak cakap! sebagai isteri mmg sedey la bile husband macam tuh,aku x de la mara die cume ak bagi die semangat sikit bagi die dalam keadan baik dr sebelum tuh...giler kau klau korang kat tempat husband ak pe korang rase? rase nak mengamukk je la keje nye kan..tp ape nk buat bende dah berlaku mmg x leh buat ape la,REDOH jew..:(

  hurmmm ade lagi hari yang sungguh menyedihkan apabila anak maklong ak wife die kak zura baru bersalin hari sabtu pukul 9.20malam  akhirnye bersalin jugak! ya allah mmg sedey sbb baby tuh dah meninggal dalam perut kat sebulan,mmg terlalu complecated sgt kes kak zura nih..mase meniggal dalam perut tuh mmg nk kluarkan tp dokter saran kan supaya bersalin normal utk keluarkan baby tuh..klau ikut operation nanti kak zura akan ade masalah untuk pregnent lg..sbb die pregnent ank sulung kan..so mmg ssh la nanti  orang kate tuh 50-50! first time ak tengok baby dimandikan dikafan kan dan disembahyang kan..mmg x terkata mase melihat baby tuh..ye la dekat sebulan die x bernyawa kat dalam perut ibunye..cukup sifat baby tuh! u know what baby gurl okey! tp atok ali ak kate klau die hidup pun ssh jugak sbb kemungkinan die cacat..mungkin allah sayangkan die x pe la redoh je,lau ak kat tempat kak zura pun ak mesti x leh terima hakikat wey!mengalir air mate ak nih bile tengok baby tuh..macam mane lah lau orang skunk nih buang baby! bile orang yang nak anak sangat nih ssh jew nk dapat,tp orang yg x nak anak nih senang jew pegnent pas tuh besalin..yg lagi best diorg nih x de otak kut suke2 buang anak.. (hurm ape ak melalut da nihhhh.).hah pagi nih ahad pade kul 3.00 pagi jugak baby tuh disemadikan dibagan lalang,SEPANG dengan segera sbb mmg x leh nk tggu esok,kesian sangat tgk keadaan baby tuh,terpakse panggil orang kampung untuk uruskan jenazah arwah baby yang diberi name Siti Aishah. mmg hari sabtu 10.12.2011 ak kehilagan 2 bende kereta Honda en suami dan arwah Siti Aishah..mmg sedey sangat2..pasrah dan redoh dengan ape yang jadi..:(

salammmmmm..

Published with Blogger-droid v2.0.1

Selasa, 6 Disember 2011

PerFume fARm ContEs I Mounth NovEmber

Salam.....


 What should you do to win the fabulous prize from VicTOria'S SecReT?


   1. Write an entry entitled "PERFUMES FARM CONTEST | Month November"
   2. Put your most cheerful picture inside your entry.
   3. Link your entry to this site.
   4. Comment this entry and put your entry link so that I can visit your page  
   5. The most cheerful picture will be the winner.


The ClosiNg tiMe is oN 15/12/11 at 9.00am



hurmmm ape lagi jum la rerami kite try contes nih..:) saye pun try jugak..hehe gud luck guysss....

   *
   *
            *         
   *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *
 *

yeahhh saye nak MENANG VicToria's SecreAT....;)

ok bey! peace yawww...:)xoxo                       

Isnin, 5 Disember 2011

Demam Ombak Rindu

Salam..


Sabtu ri tuh sempat ak g tengok cter ombak rindu dengan en suami.. mmg nak sangat tengok pe lagi booking gune tenet lah..lau x beratur nak beli kat sane terus mmg x dapat ler..coz sume tiket banyak sold out..giler kau dengar kate 1 hari cter tuh cacah 1juta babe.. makk ii untung la pelakon2 tuh dapat royalti kaw2 punye..duit kami yang abiz dok bayar tgk muvi diorg,tp x kisah la..lau orang yang kaki wayang nih kluar duit sikit pun x pe,janji puas!hehe. sedey tau cter nih walau pun ak x bace pun buku Ombak rindu tuh sebenau nye..sinopsis pun ak x tau..tp bile tengok jalan cter tuh baru tau..hikhikhik.. pelakon nye pun bukan calang2 okey....ade MAYA KARIN, AARON AZIZ, BRONT PALARAE,n LISA SURIHANI..ya allah mmg terbaik kut lakonan diorg,rase sume kut..:)





Part yang paling best..:)

part konterversi..haha
hurmmm adegan panas tuh yang jadi konterversi tuh..tp x de la betul2 pun..diorang yang bikin filem nih mesti pandai nk shot video kan..nmpk cam real je kan,hehe tp pape pun Aaron Aziz favorite star okey..:))




ok bey! peace yawww....:xoxo

Jumaat, 2 Disember 2011

15 juta?!!

Salam..

hukhukhuk lau korang kan dapat 15 juta ape korang buat eh? giler banyak kan..macam2 boleh buat,hurm 7 keturunan pun belum tentu abiz! tp smlm ak search googel pasal artis yang agak suam2 kuku gaks la name nye Syella korang kenal ke die nih? ak x brape kenal sangat la,yang ak tau die nih ade bukak butik pengantin D'SYELLA x silap ak la name nye tuh. Dia sebenarnye chantek tp sayang la die tuh suke sangat dedah kan buah nye yang BESAU tuh.. dunia dunia! mmg x nafi la die mmg lawa! tp berani wokk.. die nih pun fofuler agaknye melalui kontoversi kut..see x silap ak mase berita harian Metro ade kluar cter pasal dress up die time tuh x silap baju tuh colur biru..n baru2 nih plak wedding of the year nokss (korang hado)..dengar kate VVIP okeys..tp klakar la sanding sorang2!

chantek kan baju die..
LV? (korang hado ker) haha
yeloww!! i loike
nmpak gaks lemaks nye kan..hehe
kesian sanding sorang2..
awesome..baju die okey!hehe
Chantek2 baju yang dipakai mase nikah n sanding si syella nih..tp seksi sangat mase sanding tuh..averoll mmg chantek la baju nye.. lau ak pakai mmg conpem2 koyak sebab gemuks sangak,hehe sayang kan kene sanding sorang2 gare2 nak cover identiti si Datuk tuh..ape pun x leh..

 hah nih la suami nye tuh..Ramai yang berteka teki sape kah Dato tuh..tp yang penting bukan Dato Tan Musa Hassan okey! lain sangat lahh.. die nih pun ade kene mengena dengan Politik UMNO..arghhh whatever la.. hurmm lantak pi la diorg nih..jnji diorg bahgia x kacau orang udah ler..kan kan:)
owwhh lupe lak nak ucap kan selamat pengantin baru kepada sorang pelakon nih AFZAN ala yang masuk Petandingan ANAK WAYANG tuh..busana tradisional Melayu berwarna kuning thema pilihan yang Gorges okey!loike


SeLamAt PeGanTin Baru..

ok bey! peace yawww..:)xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...