Isnin, 19 Disember 2011

Braces lah...

Salam..

    hari nih ak nak cter skit pasal braces nih..ak teringin wey nak pakai!! tp gigi ak still ok lah..x de la tahap cipanzi noh gigi ak nih.. sape kate orang yang pakai braces nih tak chantek? see look at the picture in below yawww.....

-fatin liyana-
siyess lawa kan fatin liyana nih..mmg gorges tau,..smlm pun aku de bace artikel kat kosmo pasal die nih 'GOOGEL MALAYSIA TOP SEARCHES 2011' wow mmg dasyat kan die nih..die dapat carta  number 6 ok!! TAHNIAHHHhhh.. Fatin Liyana kalah kau Justin Bieber...haha hah lupe korang leh pi nengok2 kat blog die http://honeykoyuki.blogspot.com/.... hurmm stop kat situ sambung balik cter pasal braces nih..skunk pasaran kat klinik gigi untuk buat braces nih mahal ok! dalam RM3k dan keatas..giler MAHAL wey! lau yang mampu tuh boleh la buat kat swasta..klau buat kat klinik gomen pun boleh tp tunggu la 3 tau 4 tahun nanti baru lah dapat buat, apply nye lame giler! tp slalu nye diorg,akan utamakan gigi budak2 tecik dulu....hampeh! tapi klau nak buat braces nih mmg kene kuat wey..ak banyak gak tanye kat kawan2 yang ade buat breces nih,mmg rata2 kate mase buat memamg tak sakit tapi lepas buat tuh azab nye lah..hihi nak makan pun x selera sbb sakit snagat tang besi tuh..
kebiasaan nye dalam seminggu atau dua minggu cam  tuh diorang akan rasa x selesa,nak makan susah sikit dan akan ade ulser kat bibir tuh..kadang2 diorang kate satu mase tuh boleh ade 3 ulser! WOW!!  mmg takut plak dengar diorang nye cter tuh.. tapi kan skarang nih trend kut aku rase..lagi2 skunk nih diorg suke pakai yang colorful wey,ade Pink,Blue,Perpul N banyak g kut.. warghh nampak lagi semangat ak nak pakai tuh membara2..hihi:P aku ade lah sever2 terjumpe satu klinik nih tapi jauh nak mampos ler..kat Perak! hurmmm tapi kalau dah sanggup nak jugak boleh jew pegi,ramai gak patient klinik gigi tuh..hah korang leh tengok blog die nih.. http://doktorgigiperakdarulridzuan.blogspot.com/ macam2 info die bagi..n penah skali tuh aku ade call dokter tuh name die DR. FADZLI tanye berkenaan pasal aku nak buat braces nih..n than macam2 aku tanye pasal ak nak buat tuh,die suh ak datang sane sebab die nak tengok keadaan gigi aku dulu cam ne..hurmm ok lah mase ak talk2 dengan die..tp adushhh jauh la wey perak tuh nak g jew duit minyak lagi,hurm lebey kurang je klau ak nak buat kat sini..tp persoalannye skunk boleh ke gigi aku nak buat nih?! hahaha die kate anggaran RM3.5K cam tuh.,deposit rm1500 pas tuh kite boleh bayar ansur2 dengan tiap2 bulan mase kite wat treatment tuh nanti..lau x pun cash n kredit card pun diorg terima:) ramai patient die kat area luar perak..rege die pun murah tau berbanding rege
kat klinik area sini,kl,shah alam... mahal gilaks kat rm5k diorang balon..
hurmm ade satu g membe aku ade wat braces gak tap die buat alahai jauh nun kat INDONESIA tuh...x silap kat jakarta kut,murah wey buat kat sane,tapi kene ade kat sane lam 2 minggu cam tuh la coz die nak cek gigi la nak pasang gigi la nak ape lah macam2 sampai la dua minggu..Treatment laks cam ne eh?? x kan die nak g jakarta semata2 nak wat treatment kan? hah die kate lau kite buat kat jakarta pasang braces ok jew,tp nak wat treatment kat klinik gigi malaysia pun boleh gak,cume bayar duit treatment la klau ko nak tukar color2 braces tuh mesti la kan.. aku wase ri tuh die cakap dalam rm1500 kut kalau kut diut malaysia lah! see murah kan.. n than u know what ak baru tau kat sane ade jual yang no permenent braces!wow bestt tp ade baik dna buruk nye tau...just pakai cam tuh jew..klau korang x nak pakai korang boleh cabut jew braces tuh..macam2 color2 diorang jual n macam2 bentuk,ade bentuk ikan,ade bentuk hello kitty macam2 lagik la..hurm murah jew kut..tp die pun nak kene ukur gigi kite gak bez klau kite men beli pas tuh x muat wow rugi2..ak de sever kat fesbuk ri tuh die jual no permenet atas bawah pun rm5 rat duit malaysia yang permenet x silap rm8 rat kut...hurm tp leceh la kalau kite men beli jew kan..nak pi jakarta tuh pun duit kan..haha klau ak kaye dah pegi dah kat sane..tp ape kan daye makan gaji je timah oii..hehe ok la sampai sini je la ak merepek merapu nih..mase untuk tuan puteri beradu.. ahaksss


ok bey! peace yawww..:)xoxo

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...