Rabu, 21 November 2012

Alhamdulillah Rezeki kami akhirnya!

Assalamualikum... hey uols lame jari jemari aku nih x mengupdate kat blog yg sekian usang nuh..fuhhh! Ok lama jugak x mengupdate coz bz dengan tempat keje baru..eh lupe nk g tau skunk dah x berkhidmat kat kolej matrik now dapat transfer ke sekolag agama yawww..hehe alhamdulillah dekat dengan family..kat sini pun kami dok umah sewa,(mahal gak oiii) tension jewww..! Skunk nih pun dah x niaga kat uptown jalan reko coz musim hujan la kan skunk nih? Tuh yang susah skunk nk meniaga,pendapatan mule berkuranagan..senang cter aku tutup jew la dr dok bayar sewa rm500 walau pun hujan tiap2malam,mane ade org nak dtg ia dak?haisss ape la nasib.tp x pe la memandang kan kini dah berbadan dua *opssss eh lupe nk g tau kini mak dah berbadan dua uolssss,ala bru nak masuk 7weeks..so baru lagi,tp risau jugak la kan..akhirnya kali nih menjadiiiii! Yepiiiiiiii..so uols tggu aur next apoitment doc pade 28/11 nih nk scan tgk jantung baby:) auww xsaba nye..korang2 doakan ea saya n kandungan sihat,insyallah Amin;) Kbai!xoxo

Isnin, 13 Ogos 2012

Ya Atau Tidak!

Assalamualikum

  Hey korang2 semua..sihat ke? lately bulan pose nih mmg tersangat la bz dengan perniagaan kat uptown tuh..hari2 balik lewat,pagi bangun g keje..mata RABAK! hihi tp x pe la cari rezeki la katekan...
ok macam nih nak cter skit..ape korang rase kalau lambat datang period?(bg yang dah kawen ea!hhi) mesti dalam kepale otak korang ingat 'mengandung' kan? lau x pun ade masalah dgn hormon kite..masuk hari nih aku lambat datang period masuk hari nih 16 hari dah..warghhhhhh kali nih paling lame aku lamabat datang period..paling kuat pun 2 atau 3 hari jew pas tuh confirm kua..hihi tp ade la jugak cek urin pregnent test tuh tp result so badly uols...sangat sedey! but member bff ku FARA MEIN pun ade bagi tahu suh aku try buat scaning kat perut..kut2 mane tau ade something yang diluarjangkaan ke or whateverrrr.. so macam terperanjat jugak la bile doc g tau macam ade jantung baby!tp still kabur2 lagi..so doctor advice to wait a few weeks for sure! hurmm x silap mase g scan tuh pun baru 13 hari lewat..:(
   Mmg time nih la aku rasa MENGAH,mcam sesak nafas tau!lau naik tangga baru setingkat alahaiiii mmg semput dibuatnye..KAKI? lagi la rase macam tggu urat die nak kejang n tercabut jew..mmg sakit teramat sangat... BADAN? mmg terasa letih teramat sangat,rasa mmg nak tido jew 24jam tau..hehe KERAP BUANG AIR? yup sejak menjak nih jew aku kerap sangat..rasa cam x lawas jew,sekejap2 nak  g toilet..mmg peritt lah.. PERUT? yup mmg kekadang tuh rasa sakit sangat cam nak period!tp ku tggu juga nak period tp sampai skunk tak keluar lagi..+_+  MUAL? mmg x de lagi la buat mase nih..haha
ALAH? mmg tak ade alahan lagi buat masa nih..OK korang doa kan aku ye..:)

Jumaat, 10 Ogos 2012

Welcome To ur New life Journey!!

Assalammualikum

 yeahhhh RAYA! hehe tetibe plak kan..ye la lagi seminggu jew kite semua akan menyambut hari lebaran bersama..korang dah beli baju raya?kasut raya?makeup raya? warghhhhh aku jew yang x dapat nak li sume tuh tahun nih..ye la aku sibuk nak cari duit. so x sempat lagi nak bershoping dgn en suami! mybe pas raya bru shoping..hihi ok cam ni aku nak cter.. dah kat 2 minggu aku dan en suami dok umah BARU..tp setakat nih mampu sewa dulu!ahaks.. ye la nati ade rezki nak beli umah area situ..dekat sikit g keje...kami pindah di taman seroja kat Bandar Baru Salak Tinggi lau aku g keje amik masa 5 minit jew tau..lau laki aku dekat 20 minit..hihi best ka? jimat minyak kut...Persaan? hurmmm perasan kami berdua mmg teramat best coz akhirnye dapat duk berdua berdikari cari duit,simpan duit,cara nak menjimat kan kewangan..dan merancang keluarga baru kami! ya allah allahmdulillah semuanya dipermudahkan oleh allah! ye la kalau korang masuk umah aku tak de ape pun.. mmg 0 0 0 ooooooh~~(nyanyi lagu najwa latif-kosong):P tp insyallah sok sok de rezki kami beli lah perabut sikit2..x de lah skali gus nak li kan..lau gaji aku banyak 10k pun x abez shoping li barang umah..nasib la bukan rumah sendiri..lau sendiri sangup la keluar duit banyak nak renovit sane sini rumah tuh..tp tuh la bukan umah kami..:) raya tahun nih kami beraya umah ssewa kami..kehkeh kawan2 yang mengenali leh la dtg betandang ke rumah kami..kuih rayo x de biskut kering jew ade..hahaha so bermula perjalanan hidup kami sebagai suami isteri bermula....pahit manis kami tempur bersama(ayat poyo)!hahaha

okbai!
xoxo

Jumaat, 20 Julai 2012

MARHABAN YA RAMADHAN!

Assalamualikum..

 Pejam celik pejam celik esok dah PUASA! hehe sekejap je masa berlalu..makin umur meningkat dewasa(bajet remaja mude tau) rasa masa tuh terlalu CEPAT nak tua!! haishhh ape boleh buat,itulah kehidupan..:) so lately this mounth mmg teramat bz meniaga kat uptown tuh..ala x de lah asyuk sangat pun,mule dr bawah x de lah hidup senang lenang sekarang.. kali nih first time kami meniaga kat uptown bangi tuh,cube nasib mane tau de rezki kat situ..hehe doa kan aku tau.AMIN!
      Kali nih first time jugak puasa bersama suami TERCINTA! sahur same2 bukak pose same2..yeayyyyyy!!(lompat sampai kebintang) Raya lagi lah best x tekata...taoun nih sandbay duit raya kawwwww..aduiyyy +_+ belah en suami pun ramai gak nih nak standbay,jenuh duit den nak kua!kehkeh x pe la raya setahun sekali kan.:)
OK sampai sini jew lah nak cter2 malas nak type panjang2..k saya JAMALIAH & ABDULLAH mengucapkan selamat berpuasa kepada semua kawan2 yang MUSLIM eh..kawan2 ade masa singgah lah ke UPTOWN BANGI JALAN REKO tau...:)

okbai!

Jumaat, 29 Jun 2012

SELAMAT TINGGAL KMS! +_+

Assalamualikum

  wargghhhh di pagi yang indah nih..tetiba hati nih sentap jew uols,ye lah hari nih merupakan hari last aku berkhidmat di Kolej Matrikulasi Selangor! sedih tau..macam2 kenangan aku kat sini.First Posting aku kat sini!so dalam 2 tahun lebih gak la aku kat sini berbakti..kehkeh(ayat nak sedap) dari aku bujang sampai kawen.. dari aku kurus sampai demok!grrr Okey la keje kat sini dari rumah aku pun kat sejam tak banyak kereta lalu..syiokk gak lah macam jalan raya tuh bapak aku punye..hihi sebelum kawen aku dok kat kuartes bujang dalam kolej nih ye lah jimat kos minyak dan makan! orang bujang x de komitmen sangat so mmg berjimbe2 lah aku. Dalam rumah bujang tuh pun x de lah ramai sangat campur aku ade lah 4 orang. Housemate kak Aniz, Hani, Kak AYU! diorang la dikala aku kesusahan ade jew mereka nih..hehe sayang korang! yeah macam2 dugaan gak aku kat sini..ade Manis ade Pahit macam2 aku tempuh dalam mase jangka tuh..tp alhamdulillah semua jadi okey balik...
    Dalam masa jangka tuh jugak lah selama 4 kali aku mintak tukar direject serta merta!Frusttt menonggeng aku.grrr! first aku mintak tak de lah touching sangat sebab time tuh baru nak kawen than x de la rasa sangat..pas tuh kali yang ke-lima kut aku mintak nih alhamdulillah aku berjaya ditukarkan..time tuh aku cakap kat uols melompat bintang aku kat dalam opis(macam beruk jumpe pishangg) pedulik ape aku janji aku dapat tukar..meh mengimbau kembali zaman first masuk KMS..hehe


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

jamuan makan perpisahan kak lia! muke time nih fresh lagi..haha

comel x aku! part gambar yang aku paling suke..:)

terbaik!

larian KAKOM julung kalinye aku joint!hehe

control cun nih wey!haha

teringat zaman bowling nye..semua time nih ROCK!

selamat tinggal Timbalan Pengarah..kini saya pun same..:(

*

*

*

*

*

*

*

*
hah dah x de gambo dah tuh jew yang leh aku uplod..banyak sangat!hehehe semoga permegian aku nih dah x de menyusahkan sesiapa..moga tempat baru nanti bagi aku lebih banyak pengalaman.AMIN

Kbai!xoxo

Selasa, 19 Jun 2012

Kucing owh Kucing...+_+

Assalammualikum..


     hey kali nih entry pasal kucing! ada apa dengan kucing kali nih eh.. macam nih ceritanya! 2 hari lepas ade sekor kucing nih boleh pulak beranak kat rumah aku..haishhhh kesian aku cakap kat luorang!..mula nye aku baru sampai rumah lebih kurang jam 7.15pm Kut..x sure lah, mase nak ke dapur tuh aku tgk kucing dok plang kabut lari g keluar rumah..sambil tuh aku tengok lah ekor dengan kaki die basah..mmg time tuh nak mengamuk aku ingat kan die main air! rupenya die beranak daaa... tp peliknye die beranak kat simen! selalu nye aku dengar kucing nih beranak kat almari ke bawah katil ke..tp kali nih open die beranak.. time tuh si ibu berlega2 kat luar rumah mungkin nak beranak lagi sbb kat dapur tuh baru ada 2 ekor..so mak aku pun panggil si ibu masuk rumah pergi ke dapur balik bersama dengan anak2 die..aku pun tengok jew si anak menyusu kat nenen ibu die..sekali aku dengar cam bende mengeran..rupenye SAH mmg die nak beranak lagi satu.. YA ALLAH aku dengan en suami tengok secara LIVE die beranak yang last nih..kuasa allah kan..sambil aku tengok tuh meleleh air mata aku tgk..en suami pun skali layan! tp mase tuh kami terdiam dah berfikir sejenak macam mana la mak kite beranak kan kite nih..macam tuh la agaknye sakit si ibu kucing tuh meneran..sedey sangat wey aku cakap kat korang! pas die dah keluarkan 1 ekor lagi tuh..keluar Uri anak kucing tuh terus si ibu makan..eee yekkkk!tp mmg kucing macam tuh kan makan uri anak die..? bile aku tenung mata kucing tuh aku dapat rasakan yang die sangat2 lemah..penat aku tgk die..lepas jew die bersalin die bagi anak die susu than terbaring die kat situ kepenatan..time tuh aku x tau nak buat ape kat die! first time aku tgk kucing beranak wey!hurmm sok pagi pergi kerja terus aku SEARCH googel berkenaan kucing beranak nih..hurmm macam2 aku bace! seronok pun ade.. Lepas kejadian malam tuh aku macam suke pulak dengan kucing event aku nih bukan pengemar kucing yang tegar! aku dengan en suami mmg geli dengan kucing..nak sentuh dulu? mmg x la..geli n takut pun ye... tapi aku cam kesian plak kat kucing2 tuh semua..tak kan aku nak buang plak kan? rasa memang serba salah korang tau! semalam lunch pun sanggup beli Wiskies untuk anak kucing dan ibu kucing tuh..hehe balik keje terus tengok kucing tuh than bagi die makan..ya allah time tuh suke nya tgk si ibu makan..licin tau! dalam masa tuh jugak semalam kerani sekolah aku khabarkan yang pemindahan aku DILULUSKAN!! YA ALLAH time tuh TUHAN jew tahu perasaan hamba nye ini! seronok tak terkata.. aku x pasti lah kalau kucing yang beranak kat rumah aku tuh bagi aku rezki nih..tp tuh pandangan aku lah..orang lain aku x tau! start dari tuh aku mule macam sayang kat kucing tuh..siap gelarkan name die 'OKID' lagi sbb aku suke nama tuh..nak tggu ade anak belum ade rezki lagi..x pe la berserah sahaja pada tuhan..mungkin ade hikmah die sapa tahu kan....Now anak die masih kecik!comei kiut sangat2..nak pegang pun takut..lau aku nak pegang mak die cam mara..haishhh bengang pulak aku..tp x pe la nati die dah besar boleh main2 dengan anak kucing tuh..tp yang best nye OKID tuh dari umah cousin aku tp die mmg suke merayap tp pandai cari jalan balik..and than die nih jenis pemalu kut dengan kucing lain die tak nak kawan..hehe lepas tuh kalau die nak berak ke tau encing ke die akan buat tuh semua kat luar rumah! BAGUS KAN? hehe  kalau cam tuh senang la nak jaga..kalau tido aku cakap korang nak tempat yang empuk..macam datin OKID nih..sebenarnya aku memang selalu jumpe OKID nih kat area2 umah aku cume geli nak pegang jew..mesti sebelum nih die usha tempat die nak beranak..hihi sama ade umah cousin aku,umah nenek aku atau umah aku! last2 die pilih umah aku..haishhhhh ape pun tak boleh....nasib bukan beranak kat dalam almari aku! lau x abez kucing tuh aku kerja kan(tp sampai hati ker?) hurmmm pape je lah..janji die dah selamat beranak!

lepas nih sayang kucing bernama OKID dan anak2 diejew..:p
kbai!

Selasa, 12 Jun 2012

MASA UNTUK DIET!!

Assalamualikum..

 warghhh lame nye aku x update!hihi al maklumlah..bz bebenor!mengalahkan PM buat kerja..:P Nih hah teman nak g tau..now teman nak berdiet tau..giler lemak sekarang bertambah2! mencikk sungguh..pas kawen selere makan mak datukkk macam bele hantu raya aku tau! tp teman x de lah bele2 hantu nih..syirik tau! hurm pernah dengar HERBALIFE? hihi confirm la penah kan..hurmm aku try satu botol tuh je dulu..nak tgk boleh abez ke tidak..aku beli pun kat salah seorang lecture kat kolej aku nih..murah gak la lau nak banding kan kat orang lain kut..satu botol RM125 jew..hurmm agak2 korang murah ke mahal tuh ea?hihi arghhhh janji aku nak KURUS! kuikui..aku try perisa CAPUCCINO..hurmm sekali aku try perghhhhh x sedap kut nak muntah pun hado..tp dah berazam nak DIET punye pasal,terpaksa la minum sampai abez..sukatan die abaut 240ml sehari..haishhh cam ne la aku nak minum tiap2 hari..tekak susah nak terima mula2 kan nanti lame2 mesti biasa punye kan....redahhh jew lah! niat mmg nak kurus..hihi pengambilan satu hari sekali jew aku minum..aku akan minum gantikan sarapan pagi..lau aku lapar aku makan buah jew lah..lecture aku kate kene lebih kan minum air suam dan makan berprotien tinggi..so mmg pas nih makan kene sekat lah..NO MAKANAN MINYAK! NO MAKANAN GORENG! NO MAKANAN LEMAK! hihi pas nih janji dengan diri sendiri x nak makan2 tuh semua..arghhhh miss my eskem,char keow teow,burger,tutti futti,Mcd,Kfc...bla bla bla sekarang  nih GAYA HIDUP SECARA SIHAT!
               

Rabu, 16 Mei 2012

TERIMA KASIH CIKGU!

Assalamualikum..

  'Selamat pagi cikgu' tuh la ungkapan setiap pagi kalau mule kelas..warghhh pejam celik pejam celik dah 23 tahun aku skunk...mean dah 6 tahun aku dah tinggalkan sekolah! hehe wase cam dah tua pulok! ah whatever lah..im still young okeys...:P hah bile teringat HARI GURU! mesti korang pun ade pengalaman sendiri kan mase kat sekolah dulu..hihi banyak kenangan kut.. mesti korang ade cikgu febret korang kan..slallu lau ade event hari guru,CIKGU yang diminati jew banyak hadiah..(mesti cikgu2 laen jeles tgk) paling aku tak lupe mase aku sekolah rendah AGAMA..aku tak ingat lah nama ustazah tuh! tp die paling banyak dapat hadiah..kalau korang nak tau kebanyakan hadiah tuh semua KOTAK TISU dibalut dengan chantek dan sume sepesen jew lau balaut,nama pun kotak tisu kan,mesti korang tau saiz die cam ne kan?! damnnn hahaha kelakar sangat bile ingat balik..ye la time tuh pun kami nih sekolah rendah lagi so nak beli yang mahal2 pun nak cekau duit kat mane kan..atlist pun kami bagi dengan hati yang iklas..:)


 Dari darjah 1 sampai darjah 6 aku disekolahkan di SEK KEB JENJAROM..
yo lah membesar pun kat JENJAROM!..hihi sekolah menengah pun kat sane jugak SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN JENJAROM...dekat 18 tahun aku menetap kat Jenjarom..ye lah bapak plak time tuh kerje polis so dari kecik mmg aku membesar kat sane sampai umur aku 17 tahun..tak pernah pindah mane2 lagi,last kami pindah mase umur aku 18 tahun.. owhhh banyak nye aku membebel kan..ok balik pade cter time sekolah dulu..gua aktif tau bersukan tp bukan lumbe lari tau! sebab aku nih gemuk kut lemak banyak sangat nak lari pun ornag paling last sekali kat belakang..malu ajew! maksud aku sukan BOLA JARING, BOLA BALING.. tuh jew yang aku aktif sukan kat sekolah..haha setiap tahun aku masuk tau kenapa? sebab aku MINAT lah..ape daaa, time tuh malas belajar pun ye! tuh sebab result aku hampeh..hihi
nih aku tunjuk korang muke cikgu2 aku yang penah ajar aku mase kat sekolah dulu..walau pun dalam gambar tuh ade cikgu yang tak ajar aku dalam kelas tp diorang tetap cikgu aku!
Cikgu terbaik yang penah ade dalam hidup saya!
Hah kalau korang perasan gambar tengah2 tuh gegurl pakai tudung BIRU tuh..fewittttt tuh my bff yang saya paling sayang..hehe tetibe saya masukan gambar die kan..opsss die bukan cikgu tau die satf kat sane..alhamdulillah die dapat first positng kat sekolah tuh..dimana tempat tuh lah die sekolah than tak sangka die dapat keje kat sekolah kami!haha so sweet jew aku nengok nye..hah now serbe serbi skit jew gua nk share time gua sekolah lu..mesti gua rase uols pun ade cerita yang lagi menarik n lucu kan..hurm tuh sume mmg x leh dilupakan..dan JASA mereka akan dikenang sampai akhir hayat! SELAMAT HARI GURU kepada semua cikgu2 diluar sane ea..:)

kbai!:)

Jumaat, 30 Mac 2012

Bff Terbaik yang saye ade!=)

Assalammualikum!

 hey guys..korang ade kawan baik x? mesti ada kan?hihi ri nih aku nak mempersembahkan BFF aku yang aku paling sayang kat dunia nih..AIN.ELDA,IKIN,EPY,ARIF..diorang mmg terbaik bagi aku..dulu lepas sekolah kami terpakse clash sementara disebabkan Ain,Elda,Ikin study lagi cume aku jew dalam kalangan diorang bekerja..hurmm sumpah diorang sangat pandai..so kami terpisah about 3 years kut..lupe lah! pas diorg abez study baru kami jumpe balik..al kisah nye bile aku dapat keje Gomen kat banting n Ikin plak kebetulan abez study die kerja..so secara x langsung nye kami jumpe wat julung kali nye melepak bersama Ain N Elda kat Shah Alam(x silap aku lah)..hurm YA ALLAH dari situ la kami mule rapatkan hubungan kami balik yang agak lama terpisah.. mmg windu sangat kut kat diorng time tuh.. so start tuh kami banyak luangkan mase bersama..
Time tuh tuhan jew tahu perasaan aku..gembira sangat hingga x terkata tau! macam2 cter bile jumpe..Gossip girl yaw..jgn jeles:Phehe

Ain Elida Ikin Epy

love uols:)

sweet 2011

jhonys..

nih yang paling baru!haha name die ARIF! (orang yang sangat sempoi) kami suke!:)

en epy n cik ain! tggu mase jew tuh..:)

hew hew hew:)

mereka sentisa berada di hati saye!:)

kerja gile pagi buta nek genting!haha

hope kami kekal selamanya!:)
nih cyunk nye ikin!(sempoi gak) cume jarang jumpe coz die duk jauh..

korang hado?haha
yeahh!!

itu la sekitar gambar kawan baik saye! sume chantek2 belaka diorang nih.. xlupe pade korang mase wedding saye dengan en suami! banyak membantu..thnks kat korang sangat2! I appreciate u guys.. hope we still together each other..Amin

kbai!:)

Rabu, 28 Mac 2012

Assalammualikum!=)

 Hey Guys..lame jari jemari aku nih x menaip panjang kat blog ak nih..ye la bz beniaga skunk,siang keje malam pun keje,dapat tido satu hari about 3 or 4 hours jak! haduiiii now we got the long journey to the future life ..now  tetibe aku nak spek london kan..hurm tunggang langgan dibuat nye..sory ye! OK Alhamdulillah selepas kehilangan kereta kesayang en suami tuh rezki alhamdulillah..mybe ade hikmah kehilangan die.. banyak ye dugaan kami pas kawin! x tau la..sedey sangat! slalu dengar orang pas kawin nih rezki die mencurah2..tp kami?! grr mybe kami x nmpk rezki tuh kut kat mane..hurm x pe la..janji aku bahagia skunk dengn en suami! now kami menapak dari bawah untuk membina sebuah rumah tangga yang agak baru..masuk nih dah 5Bulan 28Hari kami sah bergelas suami isteri..yaaa macam2 kami tempuh sepanjang tuh.. event dr kami capel dalam 2Bulan menyemai cinte smpai ikatan pertunangan selama 1Tahun 4Bulan than baru kami diijabkabul pada 01/10/11! hurmm agak lame tempoh kami untuk menyulam cinta.untuk mengenal hati budi memasing selama 3 tahun baru kawin..hikhik
   siyes sebelum kawin dan selepas kawin beza wey! x sama..dulu ayen baju untuk diri sendiri,makan pun sendiri tapi skunk sume tuh aku kene buat..ye la name pun titel 'WIFE' haha tanggunjawab besau kut..tp laki aku lagi besau tanggunjawab die..nasib en suami aku tuh x de lah banyak kerenah sangat..die terima aku seadanya dan aku pun terima die seadanya! so aku x perlu la bimbang sangat coz die mmg x banyak kerenah..cume makan je la, en suami tuh pelik skit..ikan bukan sume die nak makan,tau nye IKAN KEMBONG ajew die nak makan..sayur? ape tah lagi... tp pandai en suami aku nih lau makan steamboat kat Jhonny2 tuh sayur die makan pulak,SAWI lagi! hadoiii ape pun x leh laki aku tuh..lau boleh die lagi suke makan nasi+ikan bilis+kicap!senang kan hidangan laki aku tuh..ringkas+jimaat!hihi en suami aku nih ikut arwah MAK die kut..suke makan lauk cam tuh dapat ikan masin lagi sodap....
   Anak! hurmm sape x nak anak,telinga nih nak bernanah dah asik tanye 'eh bile nak ade baby ni' 'hey bile nak pegnent jangan lambat sangat wey' lorhh bukan x nak tp rezki x dapat awal lagi..lau ade gua dah share dengan korang tau..hurmm cume lambat dan cepat jew..kitorang x merancang tau..lau ade alhamdulillah:)
k lah penat lah nak memerah otak nk menulis kat blog nih..g pun mesti kome busan tgk ayat aku kat atas tuh kan meh nengok gamabr kete idaman ak nih..superb woi!

HONDA TYPE R (idaman tp mahal sangat):)
VOLKSWAGEN  GTO! (idaman sungguh) lalala~
BMW X7(mmg x mampu la nak pakai)hehe

Khamis, 1 Mac 2012

Hey!=)

Asslamualikum..

 hey peps lame dah gua x update blog..al maklum la skunk ade job2 skit,hihi korang sehat ker? hurmm kangen plak aku dengan blog nih..banyak entry sebenarnye yang ak nk share tp x de ayat plak,huh! tggu kat kepale otak ak ni kua idea baru nak wat ayat!hahaha sejak menjak nih ak bz dengan bisnes baju baby on9 ak tuh..than buat pengetahuan korang aku ade bukak bazar kat uptown BANGI jalan REKO!! lau korang de mase mai la singgah ea..ala x de la besau mane pun stall ak tuh..hurmm baru nak berjinak2 dalam dunia perniagaan..ye la bisnes jew yang boleh buat kite kaye!nak harapkan makan gaji mmg x mampu la bai!! hurmmm dulu niat tuh dah ade nak buat bisnes cume x de rezki dan dari segi kewangan mmg x mampu la.. now alhamdulillah rezeki tuh ade! TERIMA KASIH YA ALLAH! kat uptown aku jual baju baby..overoll sume baju baby macam GAP PYJAMAS BABY, DRESS, LEGGIN tp keutamaan ak lebih kepada Pyjamas..hurmm saingan banyak okey kat sane..so kene pandai gak cari market kat situ..hurm ak jual murah2 jew..x de la mahal snagat! so agak2 lau korang nak cari baju untuk anak2 korang ke tau hadiah tuk anak buah ke sedare ke mai la singgah kat bazar uptown jalan reko ya! =)

kbai!xoxo..

Isnin, 30 Januari 2012

Pisau Cukur

Salam...


Hey korang2 sehat ker? hurm ri nih nak cter skit about 'PISAU CUKUR'! korang tau ape tuh pisau cukur? ada kah untuk cukur janggut? adakah cukur rambut? or adakah cukur teeettttt..hehe (merepek tah pape) hurm now al kisah nye aku ade jew jumpe orang yang jenis kaki pisau cukur nih! macam2 ragam aku dah jumpe!no wonder la ak tau sifat seseorang tuh cam ne(bukan ahli nujum tau)!hehe kebanyakan orang yang jenis nih nak hidup mewah! nak hidup selesa! yang penting barang sume nak BRANDED jew..pas tuh tayang kat sume orang! ahh shitt wey..aku x kan respect orang cam tuh..bukan gune hasil titik peluh sendiri,walhal gune duit orang lain! dammn it! aku pantang ade kawan cam tuh...lau orang macam nih x nk bekawan dengan ak pun x pe,x mati wey! ADE AK KISAH... ape perasaan korang bile ade kawan cam nih? leh terime ker? lau aku mmg x lah... x kisah x de membe cam tuh! dulu ade lah seorang nih,membe yang aku kenal,chantek ornag nye..ak suke tgk die..macam MODEL tau! ak suke kawan dengan die..tp mase ak kenal die dulu aku x tau life die cam skunk! hampeh.... cter depan ak baik2 jew..sekali tuh kantoi ade sugar dady! ohhh OMG!! x tau nak kate per..so better ak diam jew lah,malas nak masuk campur hal die pas tuh... jumpe pun kadang2 jew..but still tegur cam biasa..orang buat baik dengan kita x kan kite wat taik plak kan tapi lau die buat taik dengan aku mmg wa bagi hekkk kat die....biar lah life die macam tuh..die wase life cam tuh boleh bg kepuasan or kekayaan pade die.. hurmm macam2 ragam la lagi..cume malas jew nak cter..korang2 dah tgk cter PISAU CUKUR x? lakonan maya karin n Fazura..:) hurmm aku suke betul minah 2 orang tuh..hurmm lau yang belum tengok tuh..ce try tgk kat youtube pon boleh..hehe:P

ok bey!xoxo

Sabtu, 14 Januari 2012

PerasaAnnn

salamm...


  hey korng2? sihat ker x nih..hari nih mOod x berape nak best! nak mara je keje nye... ala biasa la klau gado2 manje dengan suami kan...hehe hurmmm mmg hr nih x brape nak mood baik tau!! bru je balik pi nengok muvi..bende kecik jd besaq2...walahhh walahhh keye bocha tau!hehe baik diam dr bersuara..kang berlarut2 plak..hurmm dugaan2!  tp biase klau orang yang dah kawin nih mara sekejap jew..pas tuh baik daa,hehe;p ape2 pun korang2 doa kan kebahagian saye dan en suami ea!;)) luv him so muchhh..:) walau pun dugaan datang bagai jatuh ditimpa tangga(betul ker??) itew tetap sayang die walaupun bende tuh salah saye...:( die mmg seorang lelaki yang penyabar!:)luv darl.


ok bey!xoxo


Published with Blogger-droid v2.0.3

Selasa, 10 Januari 2012

Engagement

Salam..

  hey yawww..sihat ker? hurmm ape korang wat wekend ri tuh? mesti ade yang bercuti dengan family,boiprend,geprend, kenduri kawin,kenduri tunang n macam2 lagi lah..kan2? ahad ri tuh selesai majlis Pertunangan cousin aku..syukur alhamdulillah sume berjalan dengan lancar...AMIN! hurm name cousin aku tuh orang pangil ijan name penuh ak pun x tau! haha hape daaa.. ah janji die sedare ak:P orang nye lemah lembut tau! Baru umur 21 taon,mude g kan? die tunang level same dengan ak lah dulu aku tunang pun mude time saing2 umur die skunk..kawin umur 22..terlalu awal kan? ape boleh buat seru untuk kawin tuh dah smpai,haha cousin aku nih pun mmg tak memilih sape bakal suami die..ini pun pilihan keluarga..lagi pun kitorang kenal tunang ijan nih..mmg baik wey! untung sape dapat die..(ijan dah dapat pun)hehe hantaran RM10k..kau hado?! haha untung la laki nye pun yang letakkan price tuh bukan cousin ak..die pun x kisah brape hantaran die.. now mase majlis tuh berlangsung orang dedolu kate sepatut nye pihak lelaki kan x patut ade mase majlis bertunang berlangsung...tp kan skunk sume boleh jadi kut..ye lah kang wakil rombongan x tau jalan kang sesat cam no? sape nak nolong nye? hehe klau x pun skunk nih pas majlis selesai jew ade yang amik gambar tuk pre wedding skali, senang kan? lau x pun yang jenis dok jauh terpakse lah datang kan.. hah nmpak muke tunang cousin ak tuh rileks jew mase majlis tuh tengah berlangsung...tp agaknye dalah hati dup dap dup dap kut..hehe


haha taraaaa... lawa kan die..muke die jenis bersih..hitam manis:) he is very beautiful and was stunned when look after his makeup!! wow that gurl very beautiful okey..:) x sempat nak uplod lagi..tggu okey..

ok bey!xoxo


Jumaat, 6 Januari 2012

mENERIma Tempahan Membuat Labuci Manik!!

Salam..

  hey korang2..nih cek nak habaq maik kat kornag sume.. makcik saye ade menerima tempahan membuat labuci manik same ade kat baju kurung,tudung or pape lah yang seangkatan dengan nye..x mahal pun murah2 jew, depents pade material manik tuh lah,klau korang nak lip lap cun punye mahal la..klau nak biase2 pun hado gak! n x kisah klau korang nak beli manik sendiri n suh makcik saye buat kan pun boleh,die just amik upah jew.. saye tolong promote tau..hehe saye x sempat nak amik banyak chontoh..


hah yang atas  tuh salah satu chontoh manik yang die buat untuk tudung saye..just iner yang putih tuh jew..shawl tuh lain,hihi saye amik material yang mahal skit,COLOR manik pearl tuh jenis shining skit..saye beli dalam 3 saiz.. Besar, Sedang, kecik..depants pade korang klau x tau nak cari manik yang sesuai makcik saye boleh belikan than masuk bil jew la..hehe korang leh request nak buat labuci tuh macam mane..senang jew..




yang nih contoh labuci manik kat baju kurung.. sebenarnya baju kurung tuh kain die kosong..so saye  rase like plak nak letak labuci manik tuh..hihi  so jadi la macam gambar kat atas tuh..yang tuh saye pakai manik biasa jew colur white pearl.. area tang leher,hujung lengan n bawah baju kurung..:) nanti saye akan update contoh labuci manik yang lain okey..:)


Sape2 yang berkenan nak buat Labuci Manik nih boleh Email saye leeyanasir@gmail.com dan boleh jew Tepon or SMS terus 017-6995690..


ok bey!xoxo...

wahai Anak Kecil +_+

SaLammm..

  Anak owh anak....aku sure korang mesti teringin nak ade anak sendiri kan? bagi yang dah kawin ofcors lah kan? klau yang belum kawin tuh cecepat sikit kawin.hehe:P selepas kawin dan sebelum kawin lain tau perasan nih! dulu x de la amik port sangat pasal budak2 kecik nih tp dah kawin nih mmg nak sangat! tp rezeki x de lagi so tunggu je la skunk nih..klau ade alhamdulilah..en suami aku tuh memang suke dengan budak2,sometimes ade gak lepas kawin nih tanye2 gak, 'bile kite nak dapat baby ye yunk'? hah aku pun x tau nak jawab cam ne..kesian tgk die,hihi abez nak buat cam ne kite dah usha tp belum de rezki lagik kan..bukan kami merancang pun mmg dah x de rezeki awal. tiap2 ak g mane2 je skunk sibuk tanye 'dah pegnent ke belum'? 'bile nak pegnent nih'? haishhh penat ak nak jawab tau! mase belum kawin asik dok tanye 'bile nak tunang nih'? 'bile nak kawin lak'? hadoiiiii mmg realiti nye hidup kite akan dengar akan soalan2 tuh? grrr nak x nak kene la jawab kan..lau x kecik hati laks..:P tp sejak2 nih ak mmg teringin nak baby lah..x tau kenapa?! nak kate merancang x kut,lau ade cepat pun best nanti die membesar mak nye still nmpk mude!!hehehe skunk pun mmg dah ramai yang dapat anak dalam usia mude kan? bile jalan2 jew nmpak baju baby ker kasut baby ke geram jew nak beli tp lau ak beli pun untuk siape? sape yang nak pakai nye? anak pun tarak lagi wey..hehe








 Sweet kan kasut2 baby kat atas tuh.. rase nye klau dah ade nih confirm2 berlambak aku beli kan..nasib belum hado g..lau x botak en suami ak nanti..:P mcm2 colur ade kan pink,purpel,red n macam2 g la ader... n macam2 jename ade guees,gap,baby kiko,converse n bla bla bla.... hanya yang mampu jew boleh beli brand2 tuh kalah rege kasut kite tau..haha






kiut2 kan budak2 tecik kat atas nih..tersangat kiut okey! hope klau ak pregnent nanti nak muke cam kat atas nih..hehe (klau dapat lah) moral story nye skunk..mmg skunk nak sangat ANAK! sob sob sob anak tuh rezeki allah! doakan lah mereka yang baik2 saje..jangan lah melukai mereka!didik lah mereka dengan pelajaran yang bagus dan baik sahaja... :)



ok bey!xoxo

















windu zaman dedulu!


  Salam..

  korang penah x kekadang tuh teringat zaman dedulu..x kira lah sama ada bahagia ke sedeh kew or whatever lahh..GAMBAR?? kenape ak kate gambar yeah gambar la membuat kan kite imbas kembali ape yang tersirat dan terusrat..bak kate YUNA  'setiap gambar ade lagu'..hehehe aku suke ayat tuh..mmg betul pun! ia bagi kite ingat balik kembali gambar2 tuh..hehe klakar pun ade sedey pun hado..

sumpah ak suke giler gambar nih wey!
pic 2008 yaww..:P
color2 gitu..pic 2009!:)
hah see klau nak diikutkan muke skunk x sechantik dulu bersih jew,jerawat pun dalam 1 tau 2 bijik jew kuar..skunk bertambah+++ wey..sakit hati ak! badan pun x yah cter la..hehe

kurus x saye? pic 2009
nakal x saye? haha pic 2010
awal tahun 2011=)


hurm kurus sikit la dulu berbanding skunk..bile agaknye saye boleh kurus cam tuh ek? hadoiiii gambar nih pun ak belek2 kat fesbuk aku..haha nmpk kurus ade gemuk pun hadoo..macam2 ado..


ok la bey!xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...