Jumaat, 29 Jun 2012

SELAMAT TINGGAL KMS! +_+

Assalamualikum

  wargghhhh di pagi yang indah nih..tetiba hati nih sentap jew uols,ye lah hari nih merupakan hari last aku berkhidmat di Kolej Matrikulasi Selangor! sedih tau..macam2 kenangan aku kat sini.First Posting aku kat sini!so dalam 2 tahun lebih gak la aku kat sini berbakti..kehkeh(ayat nak sedap) dari aku bujang sampai kawen.. dari aku kurus sampai demok!grrr Okey la keje kat sini dari rumah aku pun kat sejam tak banyak kereta lalu..syiokk gak lah macam jalan raya tuh bapak aku punye..hihi sebelum kawen aku dok kat kuartes bujang dalam kolej nih ye lah jimat kos minyak dan makan! orang bujang x de komitmen sangat so mmg berjimbe2 lah aku. Dalam rumah bujang tuh pun x de lah ramai sangat campur aku ade lah 4 orang. Housemate kak Aniz, Hani, Kak AYU! diorang la dikala aku kesusahan ade jew mereka nih..hehe sayang korang! yeah macam2 dugaan gak aku kat sini..ade Manis ade Pahit macam2 aku tempuh dalam mase jangka tuh..tp alhamdulillah semua jadi okey balik...
    Dalam masa jangka tuh jugak lah selama 4 kali aku mintak tukar direject serta merta!Frusttt menonggeng aku.grrr! first aku mintak tak de lah touching sangat sebab time tuh baru nak kawen than x de la rasa sangat..pas tuh kali yang ke-lima kut aku mintak nih alhamdulillah aku berjaya ditukarkan..time tuh aku cakap kat uols melompat bintang aku kat dalam opis(macam beruk jumpe pishangg) pedulik ape aku janji aku dapat tukar..meh mengimbau kembali zaman first masuk KMS..hehe


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

jamuan makan perpisahan kak lia! muke time nih fresh lagi..haha

comel x aku! part gambar yang aku paling suke..:)

terbaik!

larian KAKOM julung kalinye aku joint!hehe

control cun nih wey!haha

teringat zaman bowling nye..semua time nih ROCK!

selamat tinggal Timbalan Pengarah..kini saya pun same..:(

*

*

*

*

*

*

*

*
hah dah x de gambo dah tuh jew yang leh aku uplod..banyak sangat!hehehe semoga permegian aku nih dah x de menyusahkan sesiapa..moga tempat baru nanti bagi aku lebih banyak pengalaman.AMIN

Kbai!xoxo

Selasa, 19 Jun 2012

Kucing owh Kucing...+_+

Assalammualikum..


     hey kali nih entry pasal kucing! ada apa dengan kucing kali nih eh.. macam nih ceritanya! 2 hari lepas ade sekor kucing nih boleh pulak beranak kat rumah aku..haishhhh kesian aku cakap kat luorang!..mula nye aku baru sampai rumah lebih kurang jam 7.15pm Kut..x sure lah, mase nak ke dapur tuh aku tgk kucing dok plang kabut lari g keluar rumah..sambil tuh aku tengok lah ekor dengan kaki die basah..mmg time tuh nak mengamuk aku ingat kan die main air! rupenya die beranak daaa... tp peliknye die beranak kat simen! selalu nye aku dengar kucing nih beranak kat almari ke bawah katil ke..tp kali nih open die beranak.. time tuh si ibu berlega2 kat luar rumah mungkin nak beranak lagi sbb kat dapur tuh baru ada 2 ekor..so mak aku pun panggil si ibu masuk rumah pergi ke dapur balik bersama dengan anak2 die..aku pun tengok jew si anak menyusu kat nenen ibu die..sekali aku dengar cam bende mengeran..rupenye SAH mmg die nak beranak lagi satu.. YA ALLAH aku dengan en suami tengok secara LIVE die beranak yang last nih..kuasa allah kan..sambil aku tengok tuh meleleh air mata aku tgk..en suami pun skali layan! tp mase tuh kami terdiam dah berfikir sejenak macam mana la mak kite beranak kan kite nih..macam tuh la agaknye sakit si ibu kucing tuh meneran..sedey sangat wey aku cakap kat korang! pas die dah keluarkan 1 ekor lagi tuh..keluar Uri anak kucing tuh terus si ibu makan..eee yekkkk!tp mmg kucing macam tuh kan makan uri anak die..? bile aku tenung mata kucing tuh aku dapat rasakan yang die sangat2 lemah..penat aku tgk die..lepas jew die bersalin die bagi anak die susu than terbaring die kat situ kepenatan..time tuh aku x tau nak buat ape kat die! first time aku tgk kucing beranak wey!hurmm sok pagi pergi kerja terus aku SEARCH googel berkenaan kucing beranak nih..hurmm macam2 aku bace! seronok pun ade.. Lepas kejadian malam tuh aku macam suke pulak dengan kucing event aku nih bukan pengemar kucing yang tegar! aku dengan en suami mmg geli dengan kucing..nak sentuh dulu? mmg x la..geli n takut pun ye... tapi aku cam kesian plak kat kucing2 tuh semua..tak kan aku nak buang plak kan? rasa memang serba salah korang tau! semalam lunch pun sanggup beli Wiskies untuk anak kucing dan ibu kucing tuh..hehe balik keje terus tengok kucing tuh than bagi die makan..ya allah time tuh suke nya tgk si ibu makan..licin tau! dalam masa tuh jugak semalam kerani sekolah aku khabarkan yang pemindahan aku DILULUSKAN!! YA ALLAH time tuh TUHAN jew tahu perasaan hamba nye ini! seronok tak terkata.. aku x pasti lah kalau kucing yang beranak kat rumah aku tuh bagi aku rezki nih..tp tuh pandangan aku lah..orang lain aku x tau! start dari tuh aku mule macam sayang kat kucing tuh..siap gelarkan name die 'OKID' lagi sbb aku suke nama tuh..nak tggu ade anak belum ade rezki lagi..x pe la berserah sahaja pada tuhan..mungkin ade hikmah die sapa tahu kan....Now anak die masih kecik!comei kiut sangat2..nak pegang pun takut..lau aku nak pegang mak die cam mara..haishhh bengang pulak aku..tp x pe la nati die dah besar boleh main2 dengan anak kucing tuh..tp yang best nye OKID tuh dari umah cousin aku tp die mmg suke merayap tp pandai cari jalan balik..and than die nih jenis pemalu kut dengan kucing lain die tak nak kawan..hehe lepas tuh kalau die nak berak ke tau encing ke die akan buat tuh semua kat luar rumah! BAGUS KAN? hehe  kalau cam tuh senang la nak jaga..kalau tido aku cakap korang nak tempat yang empuk..macam datin OKID nih..sebenarnya aku memang selalu jumpe OKID nih kat area2 umah aku cume geli nak pegang jew..mesti sebelum nih die usha tempat die nak beranak..hihi sama ade umah cousin aku,umah nenek aku atau umah aku! last2 die pilih umah aku..haishhhhh ape pun tak boleh....nasib bukan beranak kat dalam almari aku! lau x abez kucing tuh aku kerja kan(tp sampai hati ker?) hurmmm pape je lah..janji die dah selamat beranak!

lepas nih sayang kucing bernama OKID dan anak2 diejew..:p
kbai!

Selasa, 12 Jun 2012

MASA UNTUK DIET!!

Assalamualikum..

 warghhh lame nye aku x update!hihi al maklumlah..bz bebenor!mengalahkan PM buat kerja..:P Nih hah teman nak g tau..now teman nak berdiet tau..giler lemak sekarang bertambah2! mencikk sungguh..pas kawen selere makan mak datukkk macam bele hantu raya aku tau! tp teman x de lah bele2 hantu nih..syirik tau! hurm pernah dengar HERBALIFE? hihi confirm la penah kan..hurmm aku try satu botol tuh je dulu..nak tgk boleh abez ke tidak..aku beli pun kat salah seorang lecture kat kolej aku nih..murah gak la lau nak banding kan kat orang lain kut..satu botol RM125 jew..hurmm agak2 korang murah ke mahal tuh ea?hihi arghhhh janji aku nak KURUS! kuikui..aku try perisa CAPUCCINO..hurmm sekali aku try perghhhhh x sedap kut nak muntah pun hado..tp dah berazam nak DIET punye pasal,terpaksa la minum sampai abez..sukatan die abaut 240ml sehari..haishhh cam ne la aku nak minum tiap2 hari..tekak susah nak terima mula2 kan nanti lame2 mesti biasa punye kan....redahhh jew lah! niat mmg nak kurus..hihi pengambilan satu hari sekali jew aku minum..aku akan minum gantikan sarapan pagi..lau aku lapar aku makan buah jew lah..lecture aku kate kene lebih kan minum air suam dan makan berprotien tinggi..so mmg pas nih makan kene sekat lah..NO MAKANAN MINYAK! NO MAKANAN GORENG! NO MAKANAN LEMAK! hihi pas nih janji dengan diri sendiri x nak makan2 tuh semua..arghhhh miss my eskem,char keow teow,burger,tutti futti,Mcd,Kfc...bla bla bla sekarang  nih GAYA HIDUP SECARA SIHAT!
               
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...