Rabu, 30 November 2011

Sayang Awak

Terima kasih kerana menerima saye dalam hidup awak..
Terima Kasih kerana percaya kan saya..
Terima Kasih kerana tidak berperangsangka buruk terhadap saye..
Terima Kasih kerana menjaga saye selama ini..
Terima Kasih kerana menyunting saye sebagai isteri awak..
Terima Kasih segalanya..:)
Sayang awak sangattt..:)

Selasa, 29 November 2011

Kawin lagik! hah..

Salam..

 Kawin lagi? haha bukan en suami saye yea kawin dua..bebenornye ahad ri tuh kenduri blah en suami ku.. buat pun simpel2 jew.. x de pelamin,x de photographer pun..paling simpel jew kitorang buat..en suami pun pakai baju nikah ri tuh..ak laks pakai kebaya tahun lepas (muat g tau):) hurm makeup pun sendiri k..tudung pun sendiri..just ak suh bibik lina ak yang jahit kan manik skit kat tudung tuh.. lawa plak die jahitkan..

chantek x manik tuh? hehe 
hah tuh la manik yang telah disiapkan oleh makcik ak..bibik lina die mmg pandai jahit2 manik nih tau..macam2 design die boleh buat dengan manik..daripada manik untuk baju,die penah buat manik untuk kotak tisu,sevenior n yang lagi best die boleh buat manik tuh jadi beg! mmg kreatif giler bibik ak tuh.. klau sape2 yang berkenan nak buat jahit2 manik kat baju kurung ker,tudung ker boleh la email ak tau call ak terus...(ceh promote skit).

Nuriz-Erni-Leeya 
ada gaye model x? haha
Mak saye!!!!!:)
eceh..kami pengantin baru tau...:P

Alhamdulillah majlis tuh settel kul 3pm lebey kurang..penat tau! patah pinggang gak la nk basuh itu ini..padahal katering tuh..huahua hurmm ramai jugak la berkumpul adik beradik en suami ak nih.. ramai kut..ade 11 orang tp 2 orang je lagi ak x jumpe ye lah paham2 je la bile adik beradik ramai nih macam2 kepala ade wey... redoh je la... nasib adik beradik die yg lain kire ok n sporting..:)

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Estee Lauder..+_+

Salam..

Brape hari nih x sempat nak update..ye la bz la katekan!ahkzz.. sabtu ri tuh sempat ak pegi nengok muvi sensorg x ditemani en suami ku yang berada dikampung time tuh..sedey ak tau! 2 hari x jumpe die,windu gilakss..lau korang cam ne? mesti windu sanaddd kan?hehe:P bantai p layan muvi PUSS IN BOAT  kat Alamanda..best lah cter tuh..sesuai untuk family terutama anak2 yang masih kecik..klakar tau!have fun walau pun nengok sensorg. jalan punye jalan kat tengah2 Alamanda tuh de Promosi barang Estee Lauder tau! mmg awesome giler perfum n barang makeup die..rege nye pun chantek gaks,haha sediakan duit jew la..lau ak mmg x mampu ler hanye Maybelline jew tetap dihati....:)   kebetulan diorang ade buat pertunjukan dress wedding oleh Rizalman Ibrahim... Ya Allah mmg Gorges giler wey baju die.. terbaik!!

julia Ziegler!! lawa giler..:)
chantekk kan..
awsome!!:) 
see mmg chantek kan? lau lah dapat pakai baju cam tuh mase wedding ak mmg best tp sayang badan ak nih hah banyak sangat lemak yang berdegil..haha nak diet time tuh mmg x sempat hah tuh la makan diee..grrr
ingat la kepada kawan2 yang belum kawin tuh jage2 cik salamah~ awasi la pemakanan anda..:0

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Jumaat, 25 November 2011

steamboat;)

Salam...

semalam ak dengan en suami pi makan steambot kat Sepang Gold Cost..lame dah ak x pi makan kat sane,mmg sedap weyy layan jew..tempat tuh dah upgrade tau,makan pun mahal gilew berbeza mase dulu ak keje kat situ,dulu 2 person rm 29.90 jew now rm 69.90??! giler mahal kan? tuh belum termasuk air lagi.. tapi klau skali skale korang nak makan kat sini okey la..n btw tempat nih ala hawaii skit,romantik tau tempat nih..

ok bey!peace yawww;)xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.1

Khamis, 24 November 2011

owhhh lapar sungguh!..

Salam..
bile pagi mesti kite kene breakfest kan..nape eh? hurmm slalu nye lau ak bangun pagi jew kat rumah sarapan dah siap!haha(pemalas) ak tinggal makan je la.. hari nih betul2 lapa wey..giler rrr seblum nih pun ak jarang bekpes pagi,slalu terus Lunch jew senang,makan la kau nasi berpinggan pinggan,huahua! badan pon nek gemoks...


 hah tuh la Lunch ak..x sempat nak p bekpes..kesian ak kene jaga kaunter 2 minggu nih confirm punye la coz sptutnye Ratu MC nih cuti seminggu jew,..tp confirmm la MC je pas tuh..ahakz.. hurmm ak wase klau ak mkn bende nih hari2 boleh kurus x?hehe ye la badan ak pun nek lemau jew nih hah..mkn nasi nasi nasi... bile la nak kurus time dolu2..windu syehh:)  nak poie GYM mahal la plaks..nak jogging kat Kolej nih malu la plak..ramai sgt student,haha insyallah lau bulan 12 nih keputusan pindah x dapat terpakse la cari umah kat Banting nih hah..bia la en suami saye tuh berulang jauh skit..(kesian plak) ssh sangat wey bile kite berjauhan nih ape la nasib ak ni..wargghhh ape yang ak melalut nih...hurmmm
                                                                            


giler sedap kan! bluberry chess cake..nyum nyumm terima kasih daun keladI kat Pt Kew kami, En Hafiz kerana blanja makan chess cake nih kat kami..hahaha(banyak betul duit die,al maklumlah asik kira duit jew) bertambah2 gemoks ak pas nih..hehe

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Selasa, 22 November 2011

tuti frutti...;)


salam

hurmm sedap giler wey mkn aiskrim kat tuti nih..bnyk flaver kut,ade vanila.coklat,mcm2 g la...mmg sedap menjilat jari tau! mahal jugak la wey die kira 100gm Rm 5.30!mahal? slalu lau mkn confirm kene Rm14 ke atas..fuhhh lingkup
klau slalu mkn kat sini wey,skali skale ok la..pe lagi try la korang,mmg sedap tauu,hehe

ok bey!peace yawww..;)xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.1

Tahniah Harimau Malaya!:)

salam..

 Allhamdulilah.. akhirnye pemain bola sepak Malaysia Haimau Malaya kite menang wokkkkk!!! smlm nengok kat umah jew..bantai hani dengan k.wan bersorak,meriahh ok! si comei umairah tekezut tgk diorg semangat bersorak..hahaha klakar tau...:) mase nak tamat stil 1-1 seri.tambah mase 30 minit still x de yg gol lagi..last penalty malaysia menang 5-4 yawww...terbaikkk..


sayang kamu pasukan Harimau Malaya....saye bangga menjadi anak Malaysia..:) kecundang la kau sang garuda! puikk..hehehe

ok bey! peace yawww...:)xoxo

Isnin, 21 November 2011

Wedding lagi~

Salam..
 semalam ak dengan en suami pi wedding Zetty n Firdaus(daus) kat dewan jalan gasing..ak x ngat la tempat tuh..tuh pun pakai direction Tab ak nih hah..lau x mampuiih x smapai2.. Tema biru turquoise:) mmg chantek kut colur tuh kan!sempat ak begambo tau..:p

ehemm..sempat posing dulu!hehe

sempat gaks ak amik gambar dengan pengantin,walaupun separuh tuh terang..nih gare2 camere en suami ak lah nih..ape pun x leh! tp ak suke gilaks pic nih..tp tuh la slek nye pic tuh separuh terang separuh gelap,hampehhh..hehe


tu diaaa...chantek kan? same padan diorg nih..lawa orang nye:)


hantaran die meletop uolzz....jelez ak!hehe yang ak sempat nengok antara nye beg CARLO RINO,AL  QURAN,BLACKBERY(kau hado),CAMERA DSLR CANON,SUNGLASES FROGSKIN(OKLEY),BUAHAN,n banyak g la..x sempat nak amik sume..dapat satu nih pun jadi la kan.. ye la orang kaye boleh la hantaran gempak2 cam tuh..:p mmg x mampu la der nak pkai bende tuh semua..:)
selamat pengantin baru di ucapkan kepada Zetty dan Firdaus semoga kekal hingga akhir hayat:)

ok bey! peace yawww..:)xoxo

~ak bukan TOMBOY!~

Salam..
sabtu ri tuh aku kene keje,adushhh tension ak wey..balik tuh bantai layan muvi dengan en suami itew..hehe time tuh layan muvi ak bukan tomboy! mmg terbaikk wokk cter tuh..teringat kisah zaman dahulu kale mase kat sekolah!haha lawak2 wey.. dedolu ak nih mmg x penah rambut panjang,mesti pendek coz rimas tau x.. mase tuh start skolah rendah smpai la tingkatan 1 bru la berubah sikit demi sedikit..haha!! dulu ak bukan pompan yang tangkap leleh okey,wa ganaz tau!haha(x de la ganas sgt) wa dulu x suke cinta cintun,tp x penah suke kat pompan tau! i not Lesbian k..:)

x silap ak gambar nih tahun 2002 kut,x pasti lah! see klakar kan muke ak? hahaha ade mcam scha al yahya sikit x?kui3:P mmg siyes time nih mmg teringin nak rambut panjang,tp die x nak panjang2 pun,maybe merajuk kut..:p ramai kengkawan kat sekolah kate ak nih tomboy,perangai cam lelaki!hah ade ak kisah ker? janji ak bhagia..lalala~~


now saye lah skunk!! hehe bebeze skit yg dedolu tuh..rambut saye skunk panjang tuh la..wase nye tuh yang paling panjang kut stakat nih...x penah2 panjang..:( x pe la ade ak kisah?! haha dalam cter 'ak bukan tomboy' tuh mmg ade sikit la pengalaman dlm hidup ak..korang ngat ganaz2 ak dolu tuh x pena de perasaan ke nk becinte?(gatal kan)hehe tp apo nak buekk..lantak pi la...sape kate ak nih tomboy!skunk ak dah kawin tau.. korang hado? bhagia selamanye dengan en suami ak skunk..allhamdullilah syukur..:) rugi tau x.. lau x nengok filem nih..mmg best n terbaik kut! diucapkan syabas Syamsul anak Dato Yusof haslam..:))

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Sabtu, 19 November 2011

Sebentar di Genting! gilakss tau..

salam mata rabak je nih tau...ye la mlm td kawan best frend saye wat party bezday kecik2 untuk saye..terharu sgt tau!! mmg diorg la sahabat yang paling best n akan kekal smpai bile2!:) ngat nak sambut kat pantai hilir park tuh..diorg kate nak mandi kat swiming pool tuh tp x leh masuk ramai dah coz dah lewat time tuh..last2 kitorg pun pegi la dataran KL. Yang paling best tuh bukan setakat bawak kek oleh EP&AIN jew,siap masak spegethi oleh ELDA, nugget n ayam panggang oleh IKIN..+_+ sedap gilaks tauu.. sayang sgt kat korang tau:)) time tuh pun jam dah kul 1.30am mmg x de wat pe bantai kitorang pi GENTING! warghhhhh ak suke pi sane..best! sejuk.. hurm tp x de tido sane coz pagi sabtu ak kene keje..mmg busan tahap gaban! menci keje hari sabtu tau ahad..:( kitorg lepak kat atas kejap n than tido lam 2 tau 3 jam je kat atas tuh..pas tuh kul 5.30am kitorg turun dari genting mmg perghhh wa cakap same lu mmgtime bwk kete teringat bantal dengan tilam je tau..haisssh pas tuh nasib smpai opis ngam2 kul 8.00am!

see ape bile jumpe kamera!hehe suke masing2 tau....kebetulan baju ain n ikin colur ijo tuh same kan? mmg kiut ajew..:) blakang tuh SAFARI DISCO  ape lagi wel2 la kitorang kat situ,nak masuk mmg x dapet lah nak nolong nye..mau kene parang ak dengan en suami nanti,ahakzz
 kiut gilaks muke diorang nih tau..en suami saye tuh sibuk aje nak begambau dengan diorg! u now what si en suami saye nih suke mengena kan ikin engan gelaran 'kerbau pendek' hahaha funy lah korang nih klau jumpe..mmg nak tergelak smpai tercirit2 tau! tp x de niat pun kate cam tuh,just kidding n hafe fun..=)
macam indon dah ak nengok nye nih..ini la orang kesejukan bile x prepair nak bawk sweter mase pi sane,hehe ye la bende pun x rancang cam ne nak bawak nye ye x? ape pun x leh... kebetulan ak bawak kain batik nih..mmg ak suke bwk x tau kenapa! banyak gak kegunaan nye tau.. mmg semalam lepas windu ak jumpe diorg ye la lame x jumpe diorg ade kat sebulan lebih kut,tp ok la dah jumpe sume windu ak nih terubat dah..kuikuikui(ayat nak poyo jew) banyak program kitorang nih tp satu pun ssh nak jadi,last2 bende yang x dirancang tuh yang jadi,,hehe:)

ok bey! peacee yawww..+_+

Jumaat, 18 November 2011

Memori bEzday wit my cYunk n Fara..:)

salam.
15/11/2011 en suami saye meraikan bezday saye awal sehari,hehe kelakar gilaks wey.. bantai la pi makan kat KENNY ROGERS kat Alamanda,jadi la kan? dari x de..huahua hurm time tuh ak x brape sihat sangat macam nak demam pas tuh mual2..tp bukan nak pregnent tau..belum de rezeki lagi!hehe n than petang tuh en suami saye tepon kate mlm nih die nak blanje makan kat sane..warghhh ak pun ape lagi kate 'YES' lah.. petang tuh jugak ak balik awal nak siap chantek2...hehe perasan chantek ak nih..:p mlm tuh mmg teruja giler sbb dah lame ak nak mkn kat situ tp asik x dapat je! ye la en suami saye tuh kureng skit nak makan tempat2 cam tuh! kate nye x kenyang,makan kat kedai mamak baru kenyang,hehe tp ak ok jew.. x kisah makan kat mane2 pun.. mmg menyelerakan tau makan die tauu..grrrrrr

muke bile kalah men angry bird!haha
menu baru! mmg terbaikk..
~mint choco frost~
dessert!! nyum nyumm...
makanan mmg sedap sampai senyum ketelinga tau!haha thnkz tuh en suami saye:) muahhhh..:P belum abiz g cter nye..hehe lepas bezday ak fara ajak kua,ye la lame x hangout dengan die..kitorg pun pegi alamanda je,tuh je yang paling dekat..mlz nak pegi jauh2..kitorg nak try makan kat satu cafe nih..mmg tempat awsome giler kut..romantik tau tempat tuh,lau korang nih pasangan yang romantik mmg sesuai la makan tau lepak kat situ.. mule jatuh cinte tempat tuh tau...hehe


nih la Pn Fara!! lawa orang nye..:)

suke gambar nih! hehe

chicken lasagna die mmg sedap tau!
~mashed potato yang menyelerakan~

watermalon blast! try it...
first try murah jew..hehe:P
hurmmm seharian bersama dengan fara mmg best! asik bergosip jew keje nye..kuikuikui.. terima kasih daun keladi fara sayang..:) de mase kite jumpe lagi okey..:)

ok bey! peace yawww..:)xoxo

Rabu, 16 November 2011

Big wEDding saye..:)

jeng jeng jeng... dah sebulan lebih saye menjadi isteri kepada Abdullah bin Yusof, Bahagia tau bertambah2 lagi..hehe  sebelum kawin asik gado je..smpai nak putus2 tali pusat la..haha tp org kate lau ade jodoh x kemane ya x? hurm allhamdulilah ak di ijab kabul dengan si suami pada 01/10/2011.. suke tarikh tuh tau! hanye untuk awak... DULU KINI DAN SELAMANYA..:)
                                                                                                         
suke ak nak baling bunge tu tau!haha

sepotan bebenor nye tuh..hehe

aien n sharina..:)
-makeup by akk amyliya-
rambut serabai gilerr..haha

kesian agnes,kene dera dengan ak..haha
sweet giler time nih..:)
giler lompat masing2..
ok lah..tuh jew yg boleh nak uplod..benor nye mls lah,hahaha selamat mencuci mate uolz..:)
ok bey!peace yawww...:)

-mY SoleMNizaTioN-

Salam..
 finaly siap gambar wedding saye..thnks 2 million Abg Ali coz jd photographer mase wedding saye:) now meh le nengok hasil tangan die nih..hehe


hehe..

mama n abah saye..
alhamdullilah.
suke part nih! loike..:D
hantaran kami..:)
my Bff elda,ikin n ain thanks a lot!!<3
thnks a lot 2 BFF saye Elda,Ain,Ikin,Epy,Arif mmg korang terbaik! sangup datang teman mase wedding bermula sampai akhir!! jasa korang mmg x kan lupe k..:) tggu wedding uolz jew pas nih..siap sedia ak dengan dolah tolong!haha

ok bey..peace yawwww!xoxo

Isnin, 14 November 2011

-SeoUL gArdEN-

salam,
warghhh lame x update,hukhuk semalam tetibe teringin nak makan stembaot n bbq kat Seoul garden...ape lagi ak dengan en suami pun pi la kat IOI Mall puchong..hurm mmg sedap tau..rege nye pun leh tahan mahal nye..sorang dalam RM41.30,mahal kan?!! tp mmg berbaloi la sume sedap,air nye pun sedap2 belaka..hahaha meh leh nengok skit gambar yg saye snap snap nih..
hurmmm delicous gilerrr!
menu utama..terbaikkk
dessert yang sedap tersangat..:)
chicken soup..
mase untuk nyam nyummm..
muke orang lapa..hehe
nape mulut tuh? haha
  hehe tuh je la mak jemah dapat snap2..banyak lagi tp mlz nak uplod ler..lau korang nak try g lah ok..mmg sedap n berbaloi la.. selamat mencube kawan2..:)

ok bey! peace yawww..+_+
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...