Isnin, 29 April 2013

Ganu kito!

Assalamualikum..

              hey korang..jumaat lepas aku g terengganu coz kawan aku ikin mintak teman die anta boipren die kat PETRONAS(INSTEP) di Kuala Terengganu. Fuhhh bukan senang nak masuk situ tau! rezki die la kan..me so jeles k! hah ini kira kali kedua aku g Terengganu first time masa umur aku 7 tahun kut,lame kan??? hehe now baru dapat menjejaki nye di sane..

rimau!! haha



sebelum sampai buat muke cute!




       Best jugak eh kat sane terutama kalau korang singgah di PASAR PAYANG(slalu ingat pasar payung) majerioti nye sume jual kain BATIK sutera..memang cantik uolss! rambang mata lau kat sane. Rugi kalau sampai sane tak membeli! memandangkan money tak berapa nak banyak,aku cuma dapat belikan mak aku Kain Batik,Baju Tido,Kopok ikan...hehe klau ikutkan nafsu memang nak beli kain batik sutere kat sane,harga murah sikit berbanding kat KL nih..sepasang RM150-RM350 tgk jugak corak dan kain nye sekali..hah terlupe satu bende yang harus dibeli kat sane iaitu KOPOK LEKO!! perghhh sedappp murah plak tuh.sebatang RM0.50 jek.. kami sampai sane tak tido pun gerak kul 2.00am sampai sane kul 8.00am perghhhh 6 jam gua drive wey..diorg dah membongkang meninggalkan aku sensorang drive,nasib mata aku nih macam burung hantu!hihi sampai kat satu Pantai nih (x ingat nama pantai tu) baru tukar dengan kawan, lepas sampai kami pi membersihkan diri..Membe aku Ikin ade kate ade satu Toilet Eksklusif bayar RM0.50 kut x silap lah..tempat die memang Bersih n Envirement die sangat GOOd! tp tak da rezki kami nak kesitu sebab tandas tuh tak BUKAK lagi! arghh  strerrsss nye..baru nak tgk pemandangan tandas tuh!haha

nasi Kerabu


         Okey lepas bersiap Misi kami untuk mencari makanan sebab kebulur dah memasing! jalan punye jalan jumpe satu kedai nih,leh tahan jugak ramai pelanggan yang duk beratur panjang sebab nak makan Nasi Kerabu! memang famous kat K.Terrengganu nih Nasi Kerabu,Nasi Dagang, Cili Sumbat! tapi nape tekak aku tak leh terima wey? sangat menyedihkan:( tapi aku pun cube jugak lah..perasaan makan Nasi Kerabu? haha aku hanya  makan ayam madu,daging bakar n nasi biru tuh jew,yang ulam2 tuh sorry der memang tak makan rasa manis sangat! air pun manis sume Manis kau jah!

rock jugak walaupun x gosok gigi!

insyallah akan datangggg..wehuuu
         okey selepas hantar En Alim ke Petronas tuh baru kami shopping membeli kopok leko,sampai satu kedai nih pakcik tuh sangat baik siap bagi kami taste 10 batang yang dah siap dimasak! perghh sedap sangat kut..ape lagi beli tuk mak n kengkawan lah! tapi kan uols sampai umah je kopok leko tuh kita goreng nape tak sama macam kat kedai ri tuh kami makan? rasa sangat lainnn!:( ke disebabkan perjalanan jauh kopok tuh x leh kene panas? or lain lain sebab?grrr tak pe la janji dapat makan.hehe

         Sory la uols tak banyak gambar yang aku amik sebab tak sempat nak amik Mata dah Rabak nox! so dapat mana yang ade jew nih..next time kami datang lagi ye TERENGGANU,kali nih nak g Pulau Perhentian  plak!:)

Rabu, 17 April 2013

Kerja Stress Vacation!

Assalamualikum..
    
       Bile sebut tentang kerja dan stress nih semua orang tak suka kan? lagi2 jenis keje berlambak2! hadussssh aku baru 3minggu start dok kat opis atas nih..keje banyak lagi2 tang mengfailing failing nih..grrr BOSAN okeyyyyyy! semua nak cepat..kertas yang aku nak failing pun dah serabut..berat2!! tapi tak pe la dah itu nasib den kojo gomen..cengitu la! lagi suke keje MCD dulu..syiokkk jew keje x de nk pegang kertas, pegang n serve makanan jew..HAhaHa kenyang pun kenyang..cume stress bab custemer banyak jew dalam satu mase..teringat zaman keje Mcd LCCT..kawan ramai,dapat makan Free lagi!:p bile dapat keje dalam Sekolah fuhhh banyak jugak keje wey. Moral of the story nye saya perlukan VACATION now!!!
                                                                    
                                                                               *
                                                                               *
                                                                               *


Insyallah ade rezki kami nak ke Pulau Perhentian! tempat yang sangat awsome..sejuk jew mata memandang air pantai yang kebiruan tuh... now kami ngah berusaha gigih mengumpul duit nih..kehkehkeh

Khamis, 4 April 2013

Checkup Fibroid!

Assalamualikummmm..

    Lebih kurang 2 bulan dah keguguran, Semalam aku pergi ke hospital sebab ada appoitment dengan dokter pakar..diorg nak chekup balik pasal fibroid aku nih..hurmmm appoitment kul 9am tp jumpe dokter kul 1.30pm?!!! Grrr bengang jew mase tuh nak terberak la nak terkencing lah sume ade..hati nih dok tak tenang jew banyak bende dalam kepala otak aku nih memikir. SAMPAI turn aku masuk bilik jmpe dokter mengigil lak badan aku,fuhhhh serammm! Sampai je jumpe doc buat scan kat perut than die kate mmg Fibroid aku sebesar 10x8cm!! Arghhh sedih giler weyy. Dokter cadang memang aku kene opret buang fibroid tuh,die suh aku berbincang dengan suami dan fikir masak2! So lau tak buang susah jugak nati bende tuh akan membesar dan kalau mengandung akan membahya kan kandungan.
      Jadi dokter bagi aku mase sebulan untuk.memberi keputusan pada 8/5/13 nih,kalau dah confirm pihak hospital akan bagi date untuk operation nati. Sebelum tuh die ada cakap ini kire general prosuder lah untuk pesakit yg akan membuat opretion dia akan bagi tau kemungkinan2. Salah satu die ada cakap kalau mase opret nati bledding teruk diorg terpakse buang Rahim! Ommmaikkii mase dengar tuh mmg takut plak nk opret..tp nak tak nak aku kene buang jugak!  Jadi aku kene kuat kan semangat dan tawakal ape.kemungkinan akan jadi... Tapi dokter ada cakap kebanyakan opretion  yang buang fibroid nih alhamdulillah berjaya tanpa buang rahim. So bile dengar dokter cakap tuh hati aku cam okey sikit la...
           Aku ada bincang dengan en suami pasal bende nih,die kata die stuju dan apa2 kemungkinan yang akan jadi. Tapi disudut hati aku rasa sedih sangat tak dapat bagi die zuriat secepat mungkin. Dia nak sangat anak tapi bile keadaan aku macam ni aku tak tau nak buat ape! Buat masa nih aku nak pikir cam ne nak bagi fibroid aku nih hilang,mungkin cara pemakanan kut! Tolong la pada kawan2 yang senasib dengan saya share la kalau ade petua atau cara nak hilang/kecut kan FIBROID nih.. Sharing is caring.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...