Rabu, 30 April 2014

Stroller pilihan hati ku!

Assalamualikum...

   Hey korang sapa2 sini yang giler stroller baby yang comel2!! sejak sejak nak jadi mom to be nih suke betul tengok stroller baby nih..ade jugak la list yang aku berkenan antaranya jenama Quinny,Halford,!!! sume desgin diorng awesomeee... jum cuci2 mata sat.:)

quinny brand
quinny brand
Quinny brand
Quinny Brand
Halford Brand

Halford Brand
Halford Brand

Trimester 3 - Minggu ke-28

Assalamualikum..
   Alhamdulillah sekarang iols dah masuk 7 bulan. Rasa sekejap je tau! lagi 2 bulan je anak mama nak keluar... fuhhh perasaan? neves ada happy ada sume perasaan ada tau! hari tuh chekup dengan dokter kat klinik kesihatan salak berat badan naik 1.5kg! whatttt? haishhhh korang rasa berat tuh normal ke tau cam ne eh? lepas jew doc tau berat badan naik die nak suh minum air gula tapi tak yah pulak sebab sejarah family tak ade kencing manis, so sekarang ni seminggu 2 kali kene datang klinik untuk chek berat badan, dan urine. adoi kan dah satu keje nak kene pergi klinik seminggu 2 kali lepas tuh sekarang pun doc dah set appoitment sebulan 2 kali sebab dah masuk 28 minggu.. kalau tak sebelum nih sebulan sekali jew.
  Sekarang nih tido pun dah tak macam dulu boleh santak lama kut..hihi now memang dah tak selesa sikit sebab perut makin membesar,pernafasan macam tersekat2 pas tuh dengan sakit pinggang belakang yang rasa macam nak tercabut tau. Hari2 mintak suami urutkan pinggang belakang(masa nih la rasa macam bertambah disayangi dan dihargai) keadaan posisi tido pulak aku lagi selesa telentang dari mengiring ke kiri tau kanan, tak tau la sebab ape tapi yang aku dengar orang kata tak elok tido terlentang. Tapi dah itu yang buat aku selesa kan, tapi kekadang tu mengiring kekanan dan kiri jugak. pergerakan baby kat dalam pun semakin aktif, selalu kick mama die, masa nak masuk 5 bulan ri tuh die macam jentik2 jew tapi dah masuk 6 bulan die punye kick terasa sangat tau sampai en suami teruja tengok. Kekadang bile die kick cepat2 perhatikan perut nih kekadang tuh tersentap kejap(menangis) sebab anugerah allah yang tak ternilai satu nadi yang berada dalam rahim ku ini hidup bernafas.
   Keadaan badan aku sekang cume perut jew la membesar yang lain aku rasa cam tak jew..hihi tapi syukur alhamdulillah kaki dan tangan tak membengkak. Kebanyakan yang sama mengandung dengan aku diorang sume kene bengkak2 aku pun tak tau kenapa. Part yang awesome nye aku still larat lagi tolong teman en suami niaga buger tau.haha cuma sekarang nih kalau berjalan windo shopping ke mesti tak larat berjalan sangat sebab makin berat kan membawak. 15 minit berjalan duduk kejap pas tuh jalan balik..hehe kesian kat en suami la kene ikut kerenah isteri die yang tengah memboyot nih.
    Persiapan pun aku kira dah 50% la baru beli sikit2.. aku pun tak de la memborong baju banyak2 sebab babi lagi kan die pakai sekejap jew pas tuh die makin membesar so kene cari baju yang lagi besar sikit. Tapi sapa yang tak stress bile pergi tempat baju kanak2 jew mesti dah macam histeria tengok baju baby yang alahaiii comel sangat wey! memang aku mengaku la sekarang nih setiap g jalan mesti nak singgah tempat baby sebabnya baju diorg cute sangat kut dengan bau baby yang fuhhhhhh i loikeee:) Aku sekarang cari yang basic jew untuk baby iols nanti. Stroller pun maybe tak beli dulu sebab takut jugak kang anak iols tak nak duduk dalam stroller cam ne? dah la mahai stroller yang diidamkan tuh..haha

Rabu, 23 April 2014

Pergerakan Baby 27 minggu

Assalamualikum..

       Hari nih kalau ikutkan genap 27 minggu 1 hari. Tadi baru jew chekup kat klinik kesihatan salak untuk scan perkembangan baby. Tapi baby berat n mama die pun berat dah naik!huarggggg sekarang berat baby dh 911g..korang rase baby aku nih besar ke ek??? adui now dokter suruh pergi klinik chekup berat dan darah seminggu 2 kali, dan sekarang appoitment pun sebulan 2 kali sebabnya dah nak masuk 28 minggu.. haishhhh leceh jugak kan kalau berat badan naik mendadak nih:(
      Sekarang nih aku rasa dah mula badan dah makin berat, perut makin membesar dan yang paling mengembirakan anak mama dah pandai kick kuat2 kat perut nih! haha tapi alhamdulillah sekarang nih tak ade bengkak2 dibahagian kaki dan tangan cuma kekadang tuh time tido kaki kejang sikit . Tapi Syukur sangat walaupun aku slalu tolong en suami niaga beger waktu malam. Orang kata sepatutnya waktu2 nih aku duduk rumah berehat tapi aku nih jenis tak leh duduk diam, sO dari tak ade ape buat kat rumah apa salahnya tolong en suami kan.
     Setiap kali baby gerak cepat2 panggil en suami tengok dan rasa anak die kick. hehe teruja betui kut! ye la first time kan. en suami dok perhati kan perut je nak tengok! Tapi dalam masa yang sama pergerakan tuh kekadang tak selesa sangat sebab time bile kite tengah rilex jew tetiba die kick tersentak sekejap la.hihi Okey next appoitment nih 7/5 nih.. harap2 suma dipermudahkan. korang sume doakan ea kite dalam keadaan yang sihat dan anak k:)

Khamis, 10 April 2014

Pergerakan Baby 25 Minggu

Assalamualikum..

  Okey hari nih genap 25 minggu 1 hari anak mama kat dalam perut nih. Sekarang dah terasa sangat baby menandang tau! pengalaman yang sangat sangat awesome... Ada masa baby akan menendang perut lebih kurang 1-2 minit jew pas tuh die rilex dulu..kekadang time duduk senyap mesti leh perasan perut kite tuh berombak ombak tau. fuhhh masa tuh tak yah cakap la happy sampai nak nangis.. sada sekali  nak rakam video tau tapi bile nak nak rakam baby tak nak plak gerak..nakal tau!hehe So cakap dengan en somi baby dah start tendang tendang en somi punye teruja cepat cepat tengok perut..haishhh time ayah die nak tengok baby x nak kick pulak..tapi skunk pagi2 mesti en somi tengok perut borak dengan baby dan sebelum g keje cium perut dulu! warghhh best betui..hihi
   Tapi kan kenapa start berapa hari nih perut nih macam keracunan makanan jew..risau gak,perut nih cam pedih jew! sebab sebelum nih pagi PAGI makan nasi lemak, kalau tak pun jenis lauk yang pedas sikit! so aku agak risau jugak la kut2 itu punca nye. huarghhhh so skunk nih kene jaga pemakanan gak nih.:(

Selasa, 8 April 2014

Bezday Ayah To b..

Assalamualikum..

    Sepatutnye nak update semalam tapi disebabkan bz tolong en suami niaga buger so alamatnye sampai lupe dah..hihi Okey tahun nih tak sempat nak supries en somi sangat sebabnya kesuntukan masa dengan masa sekarang nih en suami bz bukak stall burger dengan kerja opis aku yang banyak..warghhhh stress iols! tapi sempat jugak la beli Voucher Kenny Rogers MidValley untuk bezday en somi. So semalam ajak jugak die pegi Sana sebab nak jugak sambut bezday die.. nasib tahun nih en somi tak ngade2 majuk pasai bezday die..haha Okey sampai sana bende wajib yang harus singgah pi dalam Jusco die ada jual Misai Sotong! perghhh wa cakap uols memang terbaik kut. Harus cube hokey. So sampai Kenny Rogers oder last nye tak habis pun sebab nye en somi nih bukan kaki makan ayam. Aduiiii nasib Voucher tuh murah dari harga sebenar. Lepas makan cakap dengan en somi nanti nak singgah Jusco nak g cari barang baby sikit, so dapat la beli 2 3 pasang baju yang comel2 hendaknye. Sumpah sekarang kalau masuk je tempat bahagian baby mesti meroyan kaw2! hahaha sebabnya baju diorg comel sangat dengan bau baby lagi, ya allah sangat best tau. Tapi tak sempat pun nk snap baju baby yang iols beli, biar jew simpan dalam almari nanti dah nak dekat DUE baru titew snap. warghhh tak saba nih, Now Jum layan gambar sat..

Misai Sotong yang awesome!!



muke bezday boy..hihi (airbag sebakul)
Iklan gigi sat..hehe

So memang tak de ape yang supries sangat..hehe sebabnya iols dah g tau tahun nih hadiah dah bagi  "nih baby dalam perut nih" so en somi mampu senyum kambing jew..hehe

Tetapiiiiiii iols bagi jugak la present kat en somi tau. kesian die walaupun tak kisah tahun nih tak supries mana pun...hehe Jadi hanya itu saja yang mampu si isteri bagi.. haha  dapat jew senyum sampai ketelinga uols.haishhhh Okey gambar iols tuh kat dalam Washroom Jusco Midvalley.. memang tempat die bersih dan tempat die sangat2 seleso. Tempat Penyusuan ibu yang agak selesa dan tandas untuk anak kecil lagi la comel..sampai kan aku rasa nak ade sebijik cam tuh kat dalam rumah! korang leh try Washroom kat sane k tengok keselesaan nye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...