Rabu, 14 Disember 2011

syukuR aLHamdulillah....

Salam...

entry nig ak buat x de kene mengena dengan orang lain same ade hidup atau mati..aku tulis berdasarkan ape yang terjadi pade diri ak sendiri.. syukur allhamdulilah Allah telah membuka pintu hati aku untuk ke arah yang lebih baik. selama nih ak mengaku aku lupa atau leka untuk menunaikan kewajipan ak sebagai seorang muslim. ya aku tak pernah sembahyang ak lupe kan nye..walaupun kadang2 ak sembayang kerana terpaksa! ya ALLAH berdosa nye ak.. selepas kejadian kehilang kereta en suami tuh ak dan suami ade berjumpe satu ustaz nih..die banyak menerangkan ape yang ade dalam isi hati ak nih..masyallah mmg ape yang die cakap itu sume nye benar belaka! mmg aku respect kat ustaz tuh.. ade hikmah disebalik kehilangan kereta tuh..dugaan2...ustaz tuh kate yang buat pun KAWAN atas KAWAN! mmg tak sangka kan.. tuh la kite nih bekawan tak leh nak rapat sangat nak baik sangat pun tak leh,nanti dipijak nye..hah cam tuh la jadi nye.. pas nih nak bekawan pun kena hati2 skunk..nak bekawan dengan sume boleh tp nak lebih2 tuh maaf la..bile dah tekene cam nih kesian tgk en suami tuh! biar la tuhan tuh balaz ape yang diorang buat kat en suami..mmg x HALAL kan la ape yang die buat dan ambil daripada en suami ku nih.. 
terduduk die bile smpai je park keta yang die paking kat umah membe die tuh..nak menangis pun ade mara pun yea,tp nak buat cam ne bende dah hilang! klau dapat balik pun rase nye tinggal rangka jew la...componen dalam dah tentu ambik dulu..mmg jahanam lah diorang tuh..nak kaye tp makan duit haram mmg ke neraka la hidup korang tuh!! en suami brape hari nih tension jew..makan tak de selera buat keje sume tak kene ye lah bende yang die sayang tuh hilang macam tuh jew..kalau korang kat tempat en suami ak tuh macam mane lah.. die beli kete tuh pun cash x de hutang mase dapat duit insuran patah kaki dalam jangka mase 10 tahun baru dapat duit tuh..! tuk2 kene curi!hampeh betul pencurik tuh.. arghhh malas plak nak citer lelebih..bebalik citer  pasal jumpe ustazt ri tuh.. banyak ustaz tuh bagi nasihat dan ayat2 menenang kan hati en suami dan aku,ye la lebih2 lagi en suami yang tengah kusut kepale die tuh pasal hilang kete kesayangan die tuh..mmg die macam x pecaya jew ape yang dah belaku,dulu hilang moto yang dia sayang skunk kete palk,nasib2! ustaz tuh tau dolah penah exsiden mase nek moto,patah riok die punye kaki blah kiri tuh..mau x nye lori langgar die..giler rr! ustaz tuh pun ade kata klau diikutkan en suami ak tuh HAMPIR MATI mase exsiden moto tuh,tp allah sayang kan en suami ku tuh allah panjangkan umur die supaya bertaubat inggat allah..en suami ak nih mmg nakal la skit mase mude2 die luh.. hadoiiii subahanallah... tuh la bile kite nih lupe kan die macam2 musibah datang.. skunk nih pun bile ustaz tuh nasihat en suami dan aku baru la kitorang tau ape kelemahan kami..ya allah allhamdulilah!
dalam mase tuh jugak sebak aku bile ustaz tuh bagi tau ape masalah ak sebenaryna,..mmg time tuh tah la ak sendiri pun x sedar tetibe air mata aku nih mengalir depan ustaz tuh..(malu wey) ade lah salah satu nye ustaz tuh kate jiwa aku dalam bab Agama  sifar (0)!!  tp ak tau la mengucap,al- quran pun still boleh bace lagi okey..sembahyang lagi la lame ak tinggal kan..allhamdulillah dengan izin allah pintu hati ak nih terbukak untuk menunaikan solat 5 waktu sehari...orang kate banyak bende ak kene belajar lagi sebenarnya, smlm pun sanggup beli buku2 berkenaan solat dan agama..banyak perkara aku kene blajar lagik.. banyak dugaan nih klau kita tak inggat ALLAH SWT.. .ade gak aku bagi tau ustaz pasal niat aku nak BERTUDUNG
.... tp hati tuh belum terbukak lagi nak bertudung..aku nak betul kan solat ak dulu,akidah aku insyallah mane tau nanti tetiba hati ak nih terbukak ingin bertudung..yupp selalunye orang selepas kawin nih lebih bagus klau bertudung..MaNis kan..lagi la skunk nih macam2 feysen hado..yang lilit2 la yg tudung Ikin la,cam Siti pun hado..hehe en suami pun skunk x de la mendesak suh pakai tudung..die pun kate slow2 la nak bertudung tuh..mmg x leh la kita buat secara drastik.... ustaz pun ade kate cam tuh gak..niat dah ade pun allhamdulillah amin..:) lepas dapat keje gomen nih banyak dah koleksi tudung yang ak beli..tp pakai mase kerja je la....

ak nih gile shawl bebnornye tau! mcam2 ade kat umah tuh ak beli,smpai x de yang terpakai sebab x tau nak pakai cam ner..hihi insyallah pasti akan bertudung suatu hari nanti,AMIN. walaupun aku nih sembahyang tak berapa nak cukup tapi aku ingat ALLAH lagi..nak buat satu perkara pun ak still ingat allah...bile ustaz nasihat aku ri tuh..mmg hati nih takut bile dengar azab nanti bile kite meninggal dunia..astagfirulahhal'azim..takut sangattt! klau kite nak mintak pertolongan pun dengan ALLAH SWT... bnayak2 la berdoa! banyak nasihat ustaz tuh kat kitrorang nih..ye la baru jew kahwin macam2 dugaan datang.. tak tau nak ucap macam mane terima kasih tersangat2 kat ustaz tuh.. harap selepas nih ak dan en suami berdoa kat Allah SWT supaya melindungi keluarga kami daripada anasir2 jahat dan bahgia selalu dan mempunyai anak2 yang soleha..opssss! hehehe


ok bey!peace yawww..:)xoxo

4 ulasan:

cik hani berkata...

alhamdulillah..harap2 kite akan mndapat keredhaanNYA...amin..=)

leeya berkata...

amin2 yarobalalamin...

Siti Saleha berkata...

Alhamdulillah... kita same2 berubah kearah yg lbh baik... syg liya.

leeya berkata...

tqvm kak leha..insyallah:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...