Ahad, 11 Disember 2011

keHILangaN..:(

salam...

  ya ALLAH..kenape la hari sabtu nih banyak dugaan yang datang..pagi sabtu pade kul 3.30 pagi kereta en suami ku hilang kau umah membe die USJ19 Subang!! x tau la lakhanat mane yang mencurik kereta en suami ak nih..sebelum tuh ak dah g tau en suami jangan lepak lame sangat kat sane..ak dah g tau awal2 dah balik umah x payah nk lepak lame2 kat sane,(ngat bujang lagi la tuh) patut la hati aku mlm tuh x sedap jew..upey2 nye kete kene curik..tuh pun ak dapat tau siang dalam kul 10pagi cam tuh..mmg nak nanges pun yea nak mara pun yea! tp ape bole buat x de rezeki kut..banyak kenangan ak dgn en suami kat kete tuh..ye la dah banyak habis kat kete tuh rosak sikit betul..mmg sayang betul en suami terhadap kete nye tuh,smpai kan mr Honda tuh second wife die,hehe ak ni conmfem2 la first wife die la kan..:) pagi tuh jgk en suami g wat police report..ssh kan klau kete hilang nih..nk harapkan bantuan polis pun belum tentu lagi..dah tentu pencurik tuh dah leraikan componen2 dalam kete tuh pas tuh jual! mmg bangsat kan perangai dorang tuh..mmg x kan ak halalkan kan la ape dieorg buat kat kete en suami,penat2 kite cari duit sendiri senang2je korang curik! mmg fakoff tau.. sedey jew nengok en suami satu hari x dapat tido asik pikir pasal nih jew..pas tuh makan x selera..x de mood nak cakap! sebagai isteri mmg sedey la bile husband macam tuh,aku x de la mara die cume ak bagi die semangat sikit bagi die dalam keadan baik dr sebelum tuh...giler kau klau korang kat tempat husband ak pe korang rase? rase nak mengamukk je la keje nye kan..tp ape nk buat bende dah berlaku mmg x leh buat ape la,REDOH jew..:(

  hurmmm ade lagi hari yang sungguh menyedihkan apabila anak maklong ak wife die kak zura baru bersalin hari sabtu pukul 9.20malam  akhirnye bersalin jugak! ya allah mmg sedey sbb baby tuh dah meninggal dalam perut kat sebulan,mmg terlalu complecated sgt kes kak zura nih..mase meniggal dalam perut tuh mmg nk kluarkan tp dokter saran kan supaya bersalin normal utk keluarkan baby tuh..klau ikut operation nanti kak zura akan ade masalah untuk pregnent lg..sbb die pregnent ank sulung kan..so mmg ssh la nanti  orang kate tuh 50-50! first time ak tengok baby dimandikan dikafan kan dan disembahyang kan..mmg x terkata mase melihat baby tuh..ye la dekat sebulan die x bernyawa kat dalam perut ibunye..cukup sifat baby tuh! u know what baby gurl okey! tp atok ali ak kate klau die hidup pun ssh jugak sbb kemungkinan die cacat..mungkin allah sayangkan die x pe la redoh je,lau ak kat tempat kak zura pun ak mesti x leh terima hakikat wey!mengalir air mate ak nih bile tengok baby tuh..macam mane lah lau orang skunk nih buang baby! bile orang yang nak anak sangat nih ssh jew nk dapat,tp orang yg x nak anak nih senang jew pegnent pas tuh besalin..yg lagi best diorg nih x de otak kut suke2 buang anak.. (hurm ape ak melalut da nihhhh.).hah pagi nih ahad pade kul 3.00 pagi jugak baby tuh disemadikan dibagan lalang,SEPANG dengan segera sbb mmg x leh nk tggu esok,kesian sangat tgk keadaan baby tuh,terpakse panggil orang kampung untuk uruskan jenazah arwah baby yang diberi name Siti Aishah. mmg hari sabtu 10.12.2011 ak kehilagan 2 bende kereta Honda en suami dan arwah Siti Aishah..mmg sedey sangat2..pasrah dan redoh dengan ape yang jadi..:(

salammmmmm..

Published with Blogger-droid v2.0.1

2 ulasan:

hani berkata...

ye ke liya??giler la..bnyak2 sabar ye..mybe de hikmah semue tuh...

leeya berkata...

hah mungkin ade hikmah sume tuh..tension weyy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...