Jumaat, 15 Mac 2013

Salam Takziah.

Assalamualikum.

       Salam TAKZIAH kepada kawan2 saya HAWA dan KAK SHAMIZA kerana baru kehilangan anak tercintanya..aku sedih giler dapat tahu dari diorg nih..memang terkejut dan tak sangka langsung kut..aku tahu perasaan diorg sekarang macam mane,sebab aku pun penah mengalami nye!
       Kemarin HAWA inbox aku..die tanya perkhabaran aku pas tuh die cakap die baru jew kehilangan anak die..aku pun terkejut la sebab tak silap aku die baru jew bersalin ri tuh anak ke2,rupenya nak masuk anak ke3..tapi anak ke3 baru jew meningal baru empat hari die dilahirkan,yang diberitahu masa anak die nak masuk wad muke baby tuh dah pucat rupanya Darahnya dijangkiti Kuman..ya allah sedih aku bile dengar..than sekarang die berpantang 44hari tak silap aku n die cuti pun 2 bulan jew..pas tuh masuk keje balik..aku harap die tabah dan kuat untuk dugaan nih..
       Kak Shamiza pula sebelum nih aku kenal die kat WAD 2A comel.jew orang nye,satu kepala dengan aku jugak mase kat sane..hehe ..time tuh korang tau la kes aku kan kene tahan wad...kes kak shamiza nih time tuh x silap die dah 7bulan kut..die masuk wad sebab Uri die kat bawah,so bahaya jugak la untuk ibu nk bersalin..so dokter saran kan kak shamiza kene dok wad sampai die bersaliin tak silap aku sebulah gak la kene dok kat wad..seksa uolss duk lelama kat sepital boring tp kak shamiza nih die Kuat,die sangup tggu anak yang bakal dilahirkan nih sebab dah 9tahun uols die menuggu kelahiran tuh.. So bagi die selama 9tahun die tggu nih kan sebulan nk tggu die keluar apa salahnye..so aku memang kagum dengan semangat die! Aku kenal dengan die baru seminggu kut pas tuh bile aku gugur n dah discharge kluar x berkesempatan jumpe die sampai la kehari nih.
     Tadi baru jew die inbox tanya khabar..so aku pun berbalas msg la dgn die..tanya khabar die n baby..memula die g tau baby selamat dilahirkan tp czer,baby girl okey! Yang diberi nama IRDINA..Sweet sangat..tp selepas tuh die bagi tahu anak die cume hidup kat dunia nih 8 hari jew..Ya Allah bile diberitahu tuh automatik hati nih tersentap,mengalir air mata nih..tak sangka sangat...yang lagi sebak tuh kak Shamiza g tau anak die meninggal atas riba die..:( die sempat bagi anak die menyusu badan sekali. Yang diberitahu kat aku tadi Lepas Czer tuh anak die dimasukan NICU sebab ada masalah jantung dan paru2, baby tak stabil dan kene guna oksigen. Ya Allah berilah kekuatan kepada kak Shamiza tuk menghadapai dugaan yang diterima ini,dan tabahkan la hati beliau ya allah.
       Dugaan yang datang bukan la kite minta tp allah dah mengaturkan segala2nye..mungkin ada hikmah sume nih..kesedihan datang sekali ini tapi allah akan curah kan kegembiran berganda selepas nih,Insyaallah allah ada disisi kite.. Aku harap diorg lagi kuat dari aku sebab anak diorg lahir dengan cukup bulan dan aku harap diorang tabah untuk dugaan nih..insyaallah ade rezki korang nanti..AMIN
N tak lupa jugak korang pun DOA kan kite jugak eh supaya cepat2 dapat baby..tq uols;)

5 ulasan:

anisazizi berkata...

sedeyyy... kesian depa...
salam takziah....
InsyaALLAH.... usaha lagik....

ComelComot berkata...

xsanggup nak habiskan baca, skg ni pun saya tengah sarat isau jugak perkara2 camni kan..moga2 segalanya akan selamat.

ape2pun salam tahziah pada mereka berdua moga tabah hadapi dugaan.

Cik Hani (CH) berkata...

Salam takziah buat hawa dan kwn leeya..ade hikmah disebalik kejadian.alfatihah

Fatin Nazuha berkata...

Sama la kite sy pun kenal Iza (Shamiza@Rohaizah) kat wat 2A katil kami berhadapan, sy masuk 6 Feb aritu katil 13... Takziah buat Iza dan Suami moga Tabah mengharungi ujian ni... Mmg Iza seorang yg kuat tabah sabar dan yg paling dikenang senyuman...suka sgt senyum dan mesra...

leeya berkata...

ye ke kak fatin? kite kenal kak smiza pun kat sane jugak...kak shamiza mmg orang kuat semangat dan suke senyum!!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...