Isnin, 23 Mei 2016

33 weeks now!

Assalamualikum..

    Hey uols lame tak update hah.. pejam celik pejam celik dah 33weeks 4day now pregnent! tak lama je lagi awak nak keluar sayang. Kakak Arissa dah tak sabor nak tggu adik die nih,hehe Mengandung kali nih agak mencabar jugak la. Sebabnye  dekat2 3rd trimester nih pinggang macam nak patah uols! sakit sesangat2 tau, tido kanan x leh tido kiri x leh terlentang pon lagi la..macam nk tercabut nyawa hah.. Alhamdlillah kaki tak membengkak..cume nak baru2 nih loya tekak datang balik uols.. ya ampunnn! makan pon tak selera sangat tau. Jalan pon sekarang tak boleh lelama sebabnya tapak kaki rasa mencucuk2 sakit.
     Kali nih baby aktif sesangat tau tak macam arissa dulu. Mase part Arissa dulu behave je die kat dalam perut nih..hehe Itu yang bajet maybe ku dapat Boboi kut.. tapi tekaan ku salah upenye. aHahAha Baru2 nih doc KK Scan 2 kali mmg confirm die nampak gugirl, so aku pon x kisah sangat la dapat gugirl lagik janji die sihat dan masa nak bersalin nanti dipermudahkan semuanya.AMIN. Minggu depan dah start g Appoitment Hospital Putrajaya untuk dapat kan tarikh bersalin, so kite tengok la nanti sama ada dapat bersalin normal atau pon czer. Hope nak merasa Normal kali nih kalau diberi peluang.
      So persiapan kali nih x macam dulu la excited bebenor. sbb dah ada pengalaman dulu so prepeir mana yang penting dulu. Yang paling best nye baju baby pon tak beli lagi nih uols! hahaha baju Arissa dulu pon ada lagi, cume tak basuh je lagi semua. ngat gaji nih baru nak beli kelengkapan die semua. setakat nih aku dah beli Brest Pump Jenama Malish Manggo! sebab aku beli awal? aku nak standbay mase bersalin nanti takut tak kua..almaklumla nipple i buta 22 olsss. sebab pengalaman nk susukan arissa kat sepital tak dapat tau 3 hari duk kat wad tuh..sedih sangat!So aku dah standbay siap2 bawak.
       Ok la nanti sambung lagik ea.. keje kat opis nih bersepah naw nak kene settelkan sebelum bersalin ni. hehe kbai!

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...