Khamis, 16 Mei 2013

FIBROID

Assalamualikum..

          Apakah perasan korang bile dapat tau kene buat operation? takut?seram sejuk? neves? yup aku ada semua perasaan tuh sekarang.. Minggu lepas baru balik dari appoitment dokter pakar di Hospital Putrajaya untuk confirmation opret buang Fibroid. Aku dah bincang dengan en suami dan kami dah pikir masak-masak  keputusan aku YES untuk opret buang Fibroid.. dokter bagi aku tarikh untuk operation adal 20/5/2013 nih..fuhh neves nox lagi seminggu jew aku kene bersedia! Dokter bagi aku tarikh untuk jumpe dokter BIUS 14/5/2013..admit wad 19/5/2013. So 2 hari lepas baru jumpe dokter Bius sebab die nak explain kat aku. sekejap jew jumpe die talk talk pasai nak bius cam ne,nak bius separuh atau full! korang bayang kan mase tuh aku dengar macam tak jadi nak opret..takuttt kut. So dokter tuh pun ckp nati mase aku nak buat operation diorg akan Bius aku penuh kire aku tak sedar langsung,penafasan pun melalui tiub..perghh korang bayang kan belum nk opret dah dengar cam tuh camner????:(
        Orang lua tengok aku nampak okey,nampak cool,leh g jenjalan dengan hati yang senang, tapi orang tak nampak hati aku yang agak neves,takut,seram sejuk bile nak kene menghadap semua nih..perasaan bercampur baur sekarang nih..banyak bende aku pikir kalau incase bende yang kite tak jangka akan berlaku. Tuhan tuh menguji umatnye,sekarang nih die bagi aku dugaan sebegini aku terima dengan redho. walau apepun terjadi nanti aku harus terima dengan hati yang tenang. Banyak jugak aku berkongsi dan mendengar  pengalaman orang yang dah buat opret buang fibroid nih..fuhh macam-macam kes ade,bile kite dengar memang takut tapi itulah hakikatnye. Yang paling aku rasa sedih bile die dah opret terpaksa BUANG RAHIM sekali? ape kah perasaan korang bile dengar macam itu? mesti takutkan lagi2 kalau orang dah berumahtangga nih.. kalau dah ade anak ramai x pe jugak nih yang belum ade anak lagi,Umur pun masih muda macam mane? tuh sebab aku kene kuat dari segi fizikal dan mental. korang nak tengok cam ne fibroid tuh? meh tgk gambaq nih sat..





             Jadi korang dah tengok gambar tuh kan? cam tuh la Fibroid aku mungkin.cuma aku x tau berapa besar sangat dalam gambar tuh...inysallah nati kalau dah opret aku akan buat entry opertion tuh dan gambar fibroid aku tuh besa mane..Now doc scan hari tuh last dah 10x8cm kira kalau ikutkan dokter aku tuh kira besar fibroid aku nih...so korang imagine la bende tuh besar mana k! Ahad nih dah kene admit Wad..so readers blogger kawan2 sekiranya aku ade membuat kesalah atau menguriskan hati kamu atau sebaliknya.. aku ingin meminta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Aku berharap kalian DOA kan semoga operation aku nati dipermudahkan dan diberi kesihatan yang baik selepas ini..terima kasih:)

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...