Khamis, 27 Mac 2014

First Time Scan 4d

Assalamualikum.

   Helo uolss... tak sempat nk update pasai buat scan 4d ri tuh! hehe 2 minggu lepas hari Isnin ri tuh sempat singgah Klinik Marsya kat Salak Lama Nilai, memang niat nk buat 4d nk tengok baby kat dalam perut mama die nih, sebabnya last scan pun masa 5 minggu tuh pun x nampak ape..hihi so memang excited la memula kan nk g scan. Sampai Klinik Marsya tuh pukul 8 lebih dah terpacak kat sana (excited bebenor), sementara nak tunggu giliran pi kedai Mamak deret Klinik tuh pekena roti canai dengan milo ais!! fuhhh memang sodap huii...hihi Dah setel makan kami masuk balik klinik kebetulan tak sampai 10 minit nama iols dipanggil,hati makin berdebar nih..masuk je duduk than cam biasa la dokter akan tanya kandunganberapa bulan la anak keberapa la n bla bla bla.. so finaly dah abis sesi soal jawab bersama dokter die suh baring untuk Scan perut! pergh apa lagi laju2 iols baring n setting apa yang patut!hahaha Bila first die Scan memula guna 2d kut not sure la plak macam scan kat klinik kesihatan kerajaan tuh...Nampak hitam putih jew memula! So nampak la baby kat dalam tuh tapi tak berapa clear sangat, tak tau sebab kenapa, Bile dokter dah scan gune 2d tuh die try buat 4d tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii arghhhh sedih sebabnya tak nampak lagi!!! nampak kabur2 jew..baby tak pandang depan pong masa dokter scan tuh.. (malu agaknye anak mama nih) so banyak kali jugak la dokter cuba nak scan 4d untuk puas kan hati aku yang sodih nih, tapi memang tak nampak clear pun just nampak kabur2! last nye die just chek cam biasa la ukuran baby,berat baby dan Gender baby!! hah tapi yang suprise nye... jeng jeng jeng!! Doketr said my gender baby girl..auwww sangat awesome hokey. Sebelum nih ramai kata aku akan dapat baby Boy, tapi aku tak la percaya 100% sangat kut2 nati masa keluar baby girl plak kan. En suami dah buat muke pelik die dah macam tak percaya dokter cakap gender aku adalah baby girl sebab die memang nak sangat anak Lelaki uols. tapi hahahaha aku nak gelak aje lah. Tapi buat masa skunk aku nak percaya 100% pun tak lagi nih sebab nye tak dapat tgk secara jelas guna 4d. kalau tak dah lama prepair beli barang. Now hanya beli yang unisex jew sementara nih. Hokey jum layan gamba bawah nih yang dapat masa scan hari tuh...




Okey nampak tak dalam gambar tuh? aku nih tak berapa pandai la nak tengok kat scam tuh cume dokter jew tau bahagian2 tuh sume.. yang aku nampk kepala baby n tulang blakang die..hihi Masa dokter scan tuh aku nampak tangan die kepala die..Ya allah happy tak terkata uols.. Dokter cakap lagi baby sihat sume ,berat die baru 450g  alahai keciknye anak mama nih tau! tp Alhamdulillah dokter kate baby sihat dah bersyukur sangat..Amin

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...