Selasa, 5 Februari 2013

Bledding Teruk!

Assalamualikum... hey uols..hah bru nk cter nih lame x mengupdatekan..baru2 nih itew kene tahan wad sebab bledding teruk..panjang citer nye start 10/1/13 aku makan buah cempedak than perut pun mula la angin...aduh aku ingat kan sehari dua jew dah okey tetapiiii hampeh! so start tuh la bermula nye perut aku meragam sampai turun naik g klinik n Hospital Putrajaya..haiiii sedih mak uolsss! so aku start bledding 14/1/13 hari isnin malam,than en suami terus bawa aku bergegas g ke Hospital Putrajaya, Aku terus pergi ke Bahagian Kecemasan n diorg terus bawa aku ke Bahagian Sakit Puan..Fuhhhh pengalaman korang masa bledding nih malu nak cter!hihi dokter siap seluk untuk tengok pendarahan ketika itu,Allhamdulillah pendarahan tak banyak sangat n darah x de berketul..so doc bagi aku cuti 2 hari kalau ikutkan die nak tahan aku masuk Wad tapi time tuh wad penuh.so balik laaaa! kemudian keesokan harinya perut still sakit lagi aku pergi la ke Hospital Serdang dengan mak n abah aku.. doc pun ckap mybe sebab aku ade FIBROID so tuh kekadang perut boleh sakit.*opss lupe nk bagi tau start aku pregg baru aku tau aku ade ketumbuhan FIBROID!okey berbalik cter tadi doc hospital serdang memang x leh buat ape just bagi aku ubat tahan sakit,Panadol dan MC 2 HARI. malam tuh jugak aku makan ubat tahan sakit yg doc serdang bagi,alhamdulillah memula tuh dah cam okey sampai la keesokan harinya..aku pun time tuh giler jugak paTUT nye dapat MC dok umah nih g MIDVALLEY dengan sepupu aku Erni..hahaha memang giler korang tauuuu!nak dijadikan cerita.. balik midvaley tuh perut mule dah sakit balik,aku pun telan la ubat tahan sakit tuh dan panadol terus bantai tidoq..dah dekat magrib gak la en suami kejut kate lapaq so die ajak aku g makan kat kedai WAK LAN kat pantai..so aku dengan en suami nek moto pi sane..time tuh aku pun ngek jugak g minum air KELAPA..haishhh mane la aku tau orang kate air tuh tajam jugak.. so dah nak abis makan tuh aku cam rasa something yang keluar dari miss V aku..arghhh time tuh hati dah rasa lain sangat! aku suh en suami g bayar than aku bangun jer dari kursi darah dah kua banyak sampai abis basah la kain aku mase tuh..en suami terus bawak moto pecut balik Rumah..sampai jew rumah aku terus g Bilik Air ingat kan nak bersihkan la sume, sekali tuh bertambah banyak plak darah tuh keluar tapi kali nih darah KETUL yang keluar sangat banyak uols, aku sempat kutip darah ketul tuh letak kat satu plastik!warghh banyak jugak lah. Mase bledding tuh pun aku x berapa sure pasal nye air Ketuban aku cam keluar sekali..YA ALLAh time tuh aku nangis laaaa..sedih oooo time tuh aku dah pikir pasal baby aku jew.. en suami dan adik aku bawak terus pergi Ke Hospital Putrajaya. mmg time tuh terus kene Admit coz bledding teruk sesangat.. time tuh la bermula nya aku dok Hospital...First Time Okeyyyyy! aku ingat sehari dua jew aku dok sane tetapiiiii haaaaaaaaaaaaaaaaa lame okeyyy.. x pe la nanti aku sambung cter balk k..panjang lagi cter aku nih..hihi jangan mara uols. kBai!

2 ulasan:

Mrs. Izwan Rosley berkata...

kuatkan semangat dik.. ;-)

leeya berkata...

Yup tq kak tini!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...