Rabu, 7 Mei 2014

TRIMESTER 3 - 29 MINGGU

Assalamualikum..

   Hari nih genap 29 minggu 1 hari,kejap ja rasanya:) Tapi dalam masa yang sama hati pun berdebar2 tau! keadaan sekarang macam biasa jew la tak ade perubahan yang ketara sangat cuma aku terasa sakit kat ulu hati(maybe kut) aku pun tak pasti sebabnya bahagian atas perut aku nih sakit kekadang tuh. kalau ditekan lagi la skait.. aku cuba tanya orang-orang yang disekeliling aku diorg kata itu adalah normal sebab baby menekan perut kite. tapi tak sure la pula kan. Hari isnin lepas baru pergi klinik untuk timbang berat dan chek urin. naik 500gm hanya untuk seminggu! haha berat jugak nih tak sampai 1 bulan mau naik 3-4kg kut! so kebetulan dokter scan perut aku pun ade lah tanya dokter pasal gender baby.. tapi cara die tengok tuh aku cam 50-50 plak sebab nye dokter tuh bukan dokter yang slalu ade kat situ,biasa nye die dokter pesakit luar. so agak kecewa jugak la tak dapat secara tepat pasai gender anak mama ni.
    Sebelum nih aku ada buat scan Swasta untuk 4d. tapi malang nye 2 kali aku try buat 4d baby tak nak tayang muka pulak sebab hanya nampak air ketuban/uri kut masa scan tuh yang nampak..so dokter hanya buat scan 3d sahaja. Masa tuh die tengok keadaan baby sihat air ketuban sume cukup,berat baby naik sikit,jari baby sume cukup..... dan gender tuh yang penting tuh..hihi dokter tuh cakap its a baby girllllll! masa tuh happy sangat sebab memang nak sangat baby girl, tapi bile ke klinik kesihatan gov salak sebaliknya plak dokter tuh scan baby boy plak.hurmmm tak pe la tak kisah la keluar mana-mana pun tak pe janji anak mama sihat,dan senang nak bersalin nanti.hihi
    Perut sekarang dah mula mengeras-ngeras mungkin sebab baby mengliat kut..hihi penah sekali tuh masa tengah duduk tuh perasan baby tengah bergerak2..alahai comelnyeeee! makin aktif die kick mama die nih. cume hari ahad malam lepas sepatutnya baby gerak aktif malam tuh tapi tak berapa nak aktif bergerak..so risau jugak la, cakap dengan husband baby tak gerak die pun dah mula risau jew sampai la mata nih tak boleh nak lelap. pagi esok tuh terus g klinik tuk tau perkembangan baby..so bile dokter scan tengok abby dalam keadaan baik heartbed die still ada,syukur alhamdulillah! lepas jumpa dokter bukan main lagi anak mama tendang2.hais aktif balik!haha so now dokter suh tick untuk CARTA PERGERAKAN JANIN di buku Pink. huramm kat anye dah 28 minggu sepatutnya dah boleh buat pengiraan tuh. so hari2 la mak jemah membawa buku pink nih kemana sahaja. Okey la liya akan update untuk minggu berikutnye k..so stay tuned wit blog iols..:)

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...