Isnin, 17 Februari 2014

STRECH MARKS

Assalamualikum..

     Okey Ikut entry kali nih aku nk tulis pasal Strech Mark! Baru baru nih aku pergi Watson mencari COCOA BUTTER FORMULA: SKIN THERAPY OIL untuk mengcegah perut ku di serang Strech Marks..hehe kalau ikutkan sebelum nih aku penah gugur tak de la strech mark yang hado just yang hado pun kat pehe. So bila dah start masuk 4 bulan nih aku kene rajin la sapu oil nih di tempat yang sepatutnye seperti di bahagian perut,dan peha (jangan risau coca butter formula oil selamat digunakan) sekarang nih rajin uols lepas mandi jew mesti sapu oil tuh sambil usap2 perut cakap dengan baby..hehe. Tak Berminyak ke? hoiii opcos la berminyak nama pun OIL kan? tapi bagi aku selesa jew tak da la berminyak sangat bau die pun best. So aku beli pun dengan saiz yang kecik tak sampai pon RM10 kut. Banyak jugak yang aku search kat tenet dan di kedai-kedai yang menjual Lotion/Minyak untuk strech Mark nih, Tapi setelah aku research aku memilih COCA BUTTER FORMULA OIL nih...


So far aku baru pakai 3 hari so tak adalah nampak perubahan kan..hehe kalau rajin sampai bersalin still pakai lagi,i.allah mungkin Strech Mark tak ade. Hope So..:)

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...