Isnin, 16 November 2015

MORNING SIKCNES

Assalamualikum.

Mengandung kali ketiga ni (first gugur,kedua Arissa) aku rasa morning sikcnes nih betul2 mencabar! awal2 preg nih dah mula rasa tekak nih loya je tengok makanan pon nak muntah.. tapi aku site dalam kepala otak nih jangan muntah.. tapi kekadang bila tak tahan memang keluar jugak la akhirnya. Tapi sumpah babe seksa jugak bile ada simptom morning sikcnes nih.

Dulu masa Arissa tak ada la teruk sangat simpton nih.. paling kuat pon tak de selera sangat dekat makanan sampai la kandungan nak masuk 4 bulan macam tuh.. Diawal awal pregnent kire tak ada la loya tu teruk macam sekarang nih.. x de pening sangat! cume terasa mengah n sakit pinggang tuh memang kaw2 rasa die pergi tuh..hehe

Sebelum aku tau aku pregg aku dah mula rasa something kat badan aku nih, First rasa lemah..kedua aku cam cepat letih sangat2, ketiga pening2 tuh sikit je la tapi tak la sakit macam migrin tuh, keempat teringin nak makan shushi,keow teow goreng basah! kelima jantung nih berdegup kemain laju..hehe So dalam hati masa tuh dah pikir aku pregnent ke nih? sebba sebelum tuh minggu sebelum nye aku dah cek UPT mmg negetive Hokeyyyy. So cakap dengan husband try lagi sklai beli UPT kat Watson (murah sikit) je. Balik terus cek tak de masa nak tunggu waktu pagi subuh tuh nak try! hahaha x sabo naw hah. So dengan pelahan2 tgk UPT tuh.. alhamdulillah memang positive wey! masa tuh memang dah rasa takut ada, sedih ada happy ada. Tapi dah allah beri kami rezki anak nih ,Insyallah kami akan jaga sebaik mungkin.

Bila sekarang aku ak makan aku akan fikir 2 3 kali nak makan sebab aku takut lepas makan aku akan muntah balik, wey memang sakit la kalau muntah.. skali muntah kluar makanan yang kita makan memang perit bak hang.. tekak kau akan rasa payau jew.. Sebelum nih dah try jugak makan pelam+garam! hurmm tak jalan sangat tapi ku cube untuk tahan nak muntnah kan balik.. hehe kalau sebelum nih mak masak KARI AYAM kling (febret) confirm2 la aku yang bedal lu. Tapi kali ini tidak bagi ku, sebabnya bila makan aku rasa bau ayam tuh hanyir sesangat.. padahal sebelum nih kalau makan sampai jilat ibu jari kau... hihi tak tau la sampai bila keadaan sekarang nih nak berubah. hope kandungan nak masuk 3 bulan ke dah kembali back to normal, rindu nak makan sedap2 nih!!!

Korang doakan mak jemah n baby dalam kandungan nih sihat hendaknya ea. petang nih nak scan tuk confirmkan dah berapa weeks..al maklumlah bebenornye lupe date period aku..hahaha kbai gais. xoxo

1 ulasan:

Ummi Shafeha berkata...

Arissa nak jadi kakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...